Kremrole
Na kremrole nepoužívám listové těsto, příliš se drobí a má tendenci ztvrdnout. Jinak ale proti listovému těstu nic nemám, pokud je domácí a připravené z másla, je to delikatesa. :)) Nicméně na kremrole se mi osvědčilo těsto z mouky, tuku a zakysané smetany. Jeho příprava je velmi rychlá a jednoduchá a kremrolky jsou z něj krásně křehké.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Na těsto budete potřebovat:- 380 g hladké mouky + na podsypávání
- 250 g rostlinného tuku Hera
- 200 g zakysané smetany
- 1 vejce na potření
- tuk na pomazání trubiček
Italský sníh:- 150 g bílků (cca 5 ks) – pokojové teploty
- 120 g cukru krupice/krystal
- 240 g cukru krupice/krystal + voda na zalití
Poznámka
Pro bezlepkovou variantu jsem použila bezlepkovou mouku Jizerka. Těsto je v tomto případě určitě lepší zadělat v robotu, protože bezlepková mouka hodně lepí, a nechat odležet přes noc v lednici. Vzhledem i chutí jsou kremrole téměř k nerozeznání, jen některé kremrolky během pečení trochu praskly, ale na chuti jim to nic neubralo. :o))