Vysoce návykový Kinder Maxi King dort bez mouky a cukru

Slazený jen datlemi, medem a stévií. Rychle připravený. Vysoce návykový. Takový je tento dort inspirovaný oblíbenou laskominou Kinder Maxi King. :)

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus:

  • 150 g ovesných vloček
  • 100 g lískových oříšků
  • 80-100 ml vody
  • 1 lžíce holandského kakaa
  • 1 lžíce medu

Krém:

  • 750 ml mléka (1,5%)
  • 250 g měkkého tvarohu
  • 2 balení (2x 75 g) vanilkového pudinku
  • 1 lžíce stévie

Karamel:

  • 100 g sušených datlí
  • 50 ml vody

Poleva:

  • 50 g lískových oříšků
  • 50 g 80% čokolády
  • 30 ml mléka (1,5%)

Postup

1

Rozmixujte všechny ingredience na korpus. Klidně můžete nechat větší kousky. Pokud ale nemáte s přípravou zkušenosti raději doporučujeme rozmixovat drobněji. Rozmixovanou směs poté natlačte na dno dortové formy o průměru 18-20 cm.

2

Z mléka a pudinku v prášku uvařte pudink dle návodu, ale nepřidávejte do něj cukr. Jakmile je puding hotový a mírně zchladlý, smíchejte stévii s tvarohem a nakonec vmíchejte i pudink. Na korpus nalijte jen 1/2 pudingového krému a uhlaďte.

3

Rozmixujte datle s vodou do co nejjemnější pasty. Tuto pastu rozetřete na uhlazený krém a následně přelijte druhou polovinou krému. Dort poté dejte do lednice vychladit.

4

Pro přípravu polevy si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s mlékem, kterou pak nechte, za občasného míchání, mírně zchladnout. Mezitím si nasekejte oříšky, které rovnoměrně nasypte na vychladlý dort. Vše nakonec přelijte vlažnou čokoládovou polevou. Po ztuhnutí můžete podávat. :)

Poznámka

Nutriční hodnoty na 1ks (1/8 dortu)

  • Kcal 377
  • Bílkoviny 14 g
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 18 g
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krtkův dort

Jednoduché křehké máslové sušenky s vanilkou + videorecept

Tátův bezchybný vepřový guláš

Jahodová galetka s rebarborou a mátovým cukrem

Sýrové placičky z bramborové kaše, doplněné zakysanou smetanou

Zebra dort s banánovou stracciatella zmrzlinou

Irský semínkový chléb – bez kvásku

Španělské ptáčky

Indický eintopf

Čokoládovo – borůvkový dezert do skleničky

Vláčné dýňové cupcakes s čokoládovým mascarpone

Bezlepkové bramborovo-pohankové noky