
Nejdřív si naložím brusinky do vína a nechám stranou.
Rozehřeji si pánev s trochou másla a šalvějovými lístky a nechám chvilku zahřívat. Šalvěj máslo hezky ovoní.
Po chvilce vyndám šalvěj, přihodím slaninu s cibulkou a osmahnu do zlatova. Potom přidám kuřecí játra a nechám orestovat.
Když jsou játra hotová, přihodím zbytek másla a nechám rozehřát. Osolím, opepřím a ovoním lžící provensálského koření.
Směs dám do misky a rozmixuji ponorným mixérem. V této fázi ochutnávám, přidávám koření a sůl podle chuti. Scedím brusinky a přimíchám je do rozmixované paštiky.
Hotovu paštiku dám do servírovací misky a nechám ztuhnout v lednici. Asi po hodině rozehřeji zavařené brusinky (dávám na pár sekund do mikrovlnky) a zaliji hotovu paštiku. Po vychladnutí nechám v lednici ještě tak dvě hodiny.
Pokud chcete místo brusinek dávat mandle, zalijte je horkou vodou, oloupejte, pokrájejte a přimíchejte do hotové směsi.