Vánoční mandlové koláčky s čokoládovým krémem

Ze všeho cukroví nám vždy nejvíce chutná právě to plněné :). Tato kolečka jsou z máslovo – mandlového těsta a krém obsahuje zakysanou smetanu, která mu dodává lehce nakyslou, ale příjemnou chuť.
  • Doba přípravy: 1 h + čas na chlazení

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto

  • 250 g másla, pokojové teploty
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 250 g moučkového cukru
  • 250 g mletých mandlí
  • 420 g hladké mouky

Náplň

  • 100 g čokolády
  • 100 ml zakysané smetany
  • 20-30 g másla

Zdobení

  • celé mandle, čokoláda, cukrářské zdobení atd.

Postup

1

Máslo rozšlehejte s vejcem a žloutkem. Přisypte cukr a promíchejte. Přidejte mleté mandle a mouku. Těsto zabalte do potravinové fólie a vložte do lednice aspoň na půl hodiny.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválejte těsto na tlustší plát a vykrajujte z něj kolečka. Pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem a pečte v předehřáté troubě na 160 °C přibližně 10 minut. Kolečka nechte úplně vychladnout.

3

Na krém rozpusťte nad parou čokoládu. Nechte trochu zchladnout a poté vmíchejte zakysanou smetanu a máslo. Nechte směs lehce vychladnout a poté jí plňte kolečka.

4

Vršek koleček můžete ozdobit dle chuti, například rozpuštěnou čokoládou a mandličkami jako zde.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Penne all´arrabbiata

Velikonoční zajíček

Chřest s trhanou mozzarellou

Jablečný koláč s tvarohem

Borůvkové muffiny

Tradiční sicilská parmiggiana

Tikka masala (vegan)

Mrkvánky

Čokoládový dort s ořechovým korpusem a žloutkovým krémem

Yoğurtlu patlıcan – lilek v jogurtu

Zelné závitky s vůní kari

Pikantní tofu s fazolkami