Hummusový trojboj
Čekáte návštěvu a chcete, aby Vaše pohoštění vypadalo barevně, různorodě, ale ve skutečnosti nedalo až tolik práce? Udělejte variaci hummusů! Stačí připravit jednotný základ, rozdělit ho na tři části a každou doplnit o jeden druh zeleniny, která hummusu dodá úžasnou barvu a odlišnou chuť. Je na Vás, zda použijete vařenou cizrnu nebo tu z plechovky, myslete ale na to, že ta v plechovce je už osolená. Pokud zvolíte cizrnu sušenou a budete ji vařit poprvé, dopředu si ji alespoň na 8 hodin namočte a poté vařte v čerstvé vodě alespoň hodinu, klidně hodinu a půl.

Ingredience na 10 porcí
Suroviny na základ:
- 600 g vařené cizrny
- 6 lžic tahini pasty
- 12 stroužků česneku
- šťáva z 1 a 1/2 citrónu
- olivový olej
- sůl
- pepř
+
- 2 červené řepy
- 1/2 dýně hokkaido
- 200g hrášku
Postup
Celkový čas přípravy: 60 min
Připravte si 3 mísy a rozdělte do nich uvařenou cizrnu (do každé 200g). Do každé pak přidejte 2 lžíce tahiny, 4 rozmačkané stroužky česneku, šťávu z půlky citrónu, 3 lžíce olivového oleje a trochu soli a pepře (raději méně, je lepší dochucovat až během mixování).
Následně si jednotlivě uvařte zeleninu na obarvení hummusu. Řepu oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vařte 45 minut. Z dýně vydlabejte semínka, nakrájejte na kostičky a vařte 30 minut. Hrášek vařte 3 - 5 minut.

Následuje fáze mixování, ve které se neobejdete bez výkonnějšího mixéru. Do mixéru vysypejte vždy jednu připravenou mísu s cizrnou a dalšími přísadami a přidejte jeden druh vařené zeleniny. Během mixování podle potřeby dolévejte olivový olej (u řepového hummusu je ho potřeba více, u dýňového zase méně) a případně dochuťte solí a pepřem.
Mohlo by vás zajímat:
Dýně
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře