Suroviny na základ:
+
Připravte si 3 mísy a rozdělte do nich uvařenou cizrnu (do každé 200g). Do každé pak přidejte 2 lžíce tahiny, 4 rozmačkané stroužky česneku, šťávu z půlky citrónu, 3 lžíce olivového oleje a trochu soli a pepře (raději méně, je lepší dochucovat až během mixování).
Následně si jednotlivě uvařte zeleninu na obarvení hummusu. Řepu oloupejte, nakrájejte na malé kostičky a vařte 45 minut. Z dýně vydlabejte semínka, nakrájejte na kostičky a vařte 30 minut. Hrášek vařte 3 - 5 minut.
Následuje fáze mixování, ve které se neobejdete bez výkonnějšího mixéru. Do mixéru vysypejte vždy jednu připravenou mísu s cizrnou a dalšími přísadami a přidejte jeden druh vařené zeleniny. Během mixování podle potřeby dolévejte olivový olej (u řepového hummusu je ho potřeba více, u dýňového zase méně) a případně dochuťte solí a pepřem.