Pohanka na žampiónech

Tip na toto jídlo jsem dostala od mé kamarádky Marušky. Zpočátku se mi nechtělo věřit, že kombinace pohanky, žampiónů, cibule a česneku může chutnat dobře, a přiznejme si to na rovinu, jeho šedivo-hnědá barva ani nijak zvlášť neláká k ochutnání. Ale i tak jsem se rozhodla dát tomuto pokrmu aspoň jednu šanci a pustila jsem se neohroženě do vaření. Je možné, že někomu tato kombinace chutí nesedne, ale já jsem byla s výsledkem spokojená a od té doby se na mém stole objevuje pravidelně.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g loupané pohanky
  • 1 ČL olivového oleje
  • půl kusu větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g žampiónů
  • hrst polníčku
  • sůl, pepř

Postup

1

Pohanku přebereme a dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Vodu osolíme a přidáme do ní stroužek česneku. Vaříme do měkka asi 15 minut a poté slijeme.

2

V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm na větší kusy nakrájenou cibuli a česnek.

3

Když zesklovatí, přidáme na plátky nakrájené žampióny a chvilku restujeme.

4

Přidáme pohanku, dosolíme, opepříme. Přidáme natrhaný polníček, promícháme a necháme společně prohřát.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Krémové risotto s krevetkami

Soba nudle s cizrnou, chilli a petrželkou

Zapečené cuketové chipsy s česnekem a parmezánem

Tvarohová vánočka (bez kynutí) pletená z 8 pramen

Pikantní sojové nudličky

Těstoviny v rajčatové omáčce s tuňákem

Thajská limetová polévka s krevetkami

Penne se sójovým masem, brokolicí a gorgonzolou

Ozdobné hvězdičky s barevným průhledným středem

Pečené maso s brambory na tymiánu

Výborné brambory pečené v troubě

Poctivý domácí chléb z kvasu, se slunečnicovými a chia semínky