Pohanka na žampiónech

Tip na toto jídlo jsem dostala od mé kamarádky Marušky. Zpočátku se mi nechtělo věřit, že kombinace pohanky, žampiónů, cibule a česneku může chutnat dobře, a přiznejme si to na rovinu, jeho šedivo-hnědá barva ani nijak zvlášť neláká k ochutnání. Ale i tak jsem se rozhodla dát tomuto pokrmu aspoň jednu šanci a pustila jsem se neohroženě do vaření. Je možné, že někomu tato kombinace chutí nesedne, ale já jsem byla s výsledkem spokojená a od té doby se na mém stole objevuje pravidelně.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 100 g loupané pohanky
  • 1 ČL olivového oleje
  • půl kusu větší cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g žampiónů
  • hrst polníčku
  • sůl, pepř

Postup

1

Pohanku přebereme a dáme vařit do hrnce s vroucí vodou. Vodu osolíme a přidáme do ní stroužek česneku. Vaříme do měkka asi 15 minut a poté slijeme.

2

V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm na větší kusy nakrájenou cibuli a česnek.

3

Když zesklovatí, přidáme na plátky nakrájené žampióny a chvilku restujeme.

4

Přidáme pohanku, dosolíme, opepříme. Přidáme natrhaný polníček, promícháme a necháme společně prohřát.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nepečený borůvkový cheesecake s chia semínky

Božské čokoládové kostky

Kuřecí nudličky po thajsku s jasmínovou rýží

Vanilkové rohlíčky

Kremrole

Vepřová panenka s čokoládovo-pomerančovou omáčkou

Křupavé sýrové spirály z kynutého těsta

Krémový hořčicový dip s podmáslím

Video: Pravý ukrajinský boršč s hovězím masem

Video: Pečené brambory nadívané rozteklým sýrem a ozdobené vajíčkem

Bleskurychlá zeleninová pánev s lahůdkovým droždím

Video: Zebra dort – jednoduchá bábovka trochu netradičně