
Dýňové pyré
Těsto
Dýni omyjte, očištěte a nakrájejte na kostky. Ty smíchejte s olejem a vložte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v předehřáté troubě na 160 °C doměkka. Nechte chvíli chladnout a poté rozmixujte na pyré.
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu o velikosti 20×20 cm vyložte pečícím papírem tak, aby přesahoval přes okraje.
Sušenky nadrťte v mixéru nebo pomocí válečku. Přilijte rozpuštěné máslo a promíchejte, aby vznikla drobkovitá směs. Natlačte ji na dno připravené formy.
Krémový sýr smíchejte s cukrem, pyré, vejci a přisypte mouku, koření a sůl.
Čokoládu rozehřejte v mikrovlnce nebo nad parou. Přidejte do ní 3 lžíce dýňové směsi a promíchejte.
Zbytek těsta nalijte na korpus a lžičkou přidejte čokoládovou směs. Pomocí špejle udělejte lehké mramorování.
Pečte přibližně 50 minut. Moučník nechte vychladnout ve formě a poté krajejte na kostky a servírujte.