Domácí švestková povidla

Díky letošní hojné úrodě švestek jsem vyhrabala ve staré kuchařce tradiční recept na domácí švestková povidla podle mojí babičky.

Na skok v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 kg švestek
  • 125 ml octa
  • 750-1000 g cukru krupice
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 1 dcl rumu
  • několik kapek vanilkového extraktu

Postup

1

Švestky vypeckujte a pokrájejte. Zasypte je cukrem (množství cukru volte dle sladkosti švestek) a zalijte octem.

2

Nechte v uzavřené nádobě odležet do druhého dne.

3

Švestky hodinu povařte na sporáku a poté dejte do předehřáté trouby na 160 stupňů péct na 3 hodiny.

4

Švestky rozmixujte ponorným mixérem, přidejte rum, skořici a vanilkový extrakt.

5

Ještě horká povidla plňte do sklenic, otočte na 5 minut víčkem dolů, poté obraťte zpět a nechte zcela vychladnout.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Špagety s rajčatovou omáčkou a žampiony

Křehká kuřecí prsa s rajčatovou omáčkou a bylinkami

Vejce plněná žloutkovo-paštikovou náplní se sušenými rajčaty

Čokoládový fondant

Kuřecí polévka

Rychlé čokládové brownies z 5 ingrediencí

Restovaná kuřecí prsa se žampiony, špenátem a sýrovou omáčkou za 30 minut

Křupavé spirálové hranolky s chilli a česnekem

Extra čokoládové řezy s vysokým krémem a polevou

Nepečené čokoládové řezy s vlašskými ořechy

Osvěžující margarita s limetkou a cukrovým sirupem

Losos na másle se špenátovo-bramborovou kaší