fbpx

Domácí švestková povidla

Díky letošní hojné úrodě švestek jsem vyhrabala ve staré kuchařce tradiční recept na domácí švestková povidla podle mojí babičky.

Domácí švestková povidla

Ingredience na 4 porce

  • 3 kg švestek
  • 125 ml octa
  • 750-1000 g cukru krupice
  • 1 lžičku mleté skořice
  • 1 dcl rumu
  • několik kapek vanilkového extraktu

Postup

Celkový čas přípravy: 300 min

1

Švestky vypeckujte a pokrájejte. Zasypte je cukrem (množství cukru volte dle sladkosti švestek) a zalijte octem.

2

Nechte v uzavřené nádobě odležet do druhého dne.

3

Švestky hodinu povařte na sporáku a poté dejte do předehřáté trouby na 160 stupňů péct na 3 hodiny.

4

Švestky rozmixujte ponorným mixérem, přidejte rum, skořici a vanilkový extrakt.

5

Ještě horká povidla plňte do sklenic, otočte na 5 minut víčkem dolů, poté obraťte zpět a nechte zcela vychladnout.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Dezerty Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře