fbpx

Bramborák s parmezánem plněný houbami a uzeným sýrem

Netradiční plněný bramborák s parmezánem, houbami a uzeným sýrem, který jednoduše upečete v pánvi. Vypadá jako koláč, který vám zabere spoustu času, ale nejdéle bude trvat uvařit brambory. 🙂 Můžete připravit na pánvi nebo v troubě.

plneny_bramborak

Ingredience

  • 500 g brambor
  • 1 vejce
  • 4 lžíce parmezánu
  • 120 g hladké mouky (00)
  • čerstvé houby nebo houby v oleji
  • podle chuti uzený sýr
  • muškátový oříšek
  • sůl

Postup

1

Uvařte brambory, nechte je vychladnout a rozmačkejte je na jemnou bramborovou kaši.

2

Ve velké míse smíchejte kaši s moukou a parmezánem, přidejte vejce a trochu muškátového oříšku a soli. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu mouky.

3

Směs rozdělte na polovinu, vyložte pečícím papírem pánev o průměru 22-24 cm a pokryjte celé dno jednou polovinou těsta a poklaďte jej houbami a plátky uzeného sýra.

4

Dobře pokryjte zbylou směsí a na mírném ohni opékejte několik minut, dokud neuvidíte, že okraje zlátnou, poté pomocí dalšího pečícího papíru bramborák otočte a dopečte obě strany dozlatova.

5

Můžete podávat teplé i studené.

Mohlo by vás zajímat:
houby muškátový oříšek parmazán parmezán sýr vejce Brambory Vegetariánské

Zdroj: blog.giallozafferano.it

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře