Seitan s brokolicovým pyré

Seitan je čistá pšeničná bílkovina neboli lepek, samotný je lehce stravitelný, neměl by se však kombinovat se zbytečnými škroby (např. těstoviny, brambory). Proto je v tomto receptu pečený seitan podáván s netradiční brokolicovou kaší.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • poloviny várky (cca 350g)seitanu podle základního receptu
  • větší cibule
  • 2 větší brambory
  • 2 brokolice
  • kmín, pepř, sůl, sušený česnek
  • sójová omáčka
  • řepkový olej

Postup

1

Nejprve si připravíme marinádu ze 3 lžic sójové omáčky, 3 lžic oleje a lžičky sušeného česneku. Seitan připravený podle základního receptu nakrájíme na centimetrové plátky a každý plátek potřeme marinádou. Necháme uležet.

2

Dáme si vařit oloupané brambory a brokolici. Po uvaření rozmixujeme, osolíme a opepříme.

3

Cibuli nakrájíme na kolečka. Pekáč vymažeme olejem a na dno položíme kolečka cibule. Na cibuli pak klademe plátky seitanu, nakonec posypeme kmínem. Pečeme 20 minut při vyšších teplotách, potom plátky otočíme a pečeme ještě 5 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Brokolicová roláda s tvarohem

Penne s cuketou a pancettou

Vepřový kotlík s cizrnou a olivami

Melounovo-okurková limonáda

Zdravý vanilkový koktejl se skořicí, zázvorem a kurkumou

Rychlá rajčatová polévka

Hrášková polévka s avokádem

Obrácený banánový koláč

Rychlé čokládové brownies z 5 ingrediencí

Drobenkový koláč s brusinkami

Calzone di bietole

Bulgur s grilovaným lilkem a paprikou