Dýňové pyré

Karolína

Autor

dynove pyre
0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Z dýně se skvěle vaří. Vykouzlíte z ní famózní polévku, omáčku k rýži, dýňové muffiny, koláč nebo třeba hranolky. Je to naprosto univerzální plod a receptů na to, jak si s ní poradit, existuje nepřeberné množství. Jednou z mnoha šikovných možností je připravit dýňové pyré, které lze zamrazit a použít kdykoli jako základ polévky či omáčky, případně jen tak jako pomazánku na chleba.

Ingredience

  • Dýni oloupejte, omyjte, rozkrojte a vydlabejte semínka.
  • Očištěnou hmotu nakrájejte na malé kostičky.

Postup

1
  • Nasypte do hrnce, zalijte vodou tak, aby byly kostičky ponořené. Vařte tak dlouho, dokud nezměknou. Bývá to přibližně půl hodiny.
2
  • Nechte vychladnout a poté rozmixujte tyčovým mixérem na hladké pyré.
3
  • Podle chuti k němu můžete přidat například česnek, olivový olej, bylinky nebo různá semínka, sůl či koření.

Poznámka

Čerstvé vydrží v lednici až týden, ale bez problémů ho lze také zamrazit.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Vláčná banánovočokoládová bábovka

Noky se sýrem a šunkou

Česnekový bůček

Křehké sušenky s citrónovou náplní

Dokonalý máslový krém na cupcaky i zdobení

Fazolová kyselica

Plněné bramborové košíčky

Video: Čedarové mini sopky z brambor a slaniny

Celozrnný hrnkový knedlík ze špaldové mouky

Veganské cupcakes s čokoládovým krémem ze silken tofu

Pečená krůtí prsa s medem a slaninou

Třívrstvé dýňovo smetanové řezy