Extra sladké mandlové mléko – vylepšený recept

Oproti předchozímu receptu na mandlové mléko je toto mléko mnohem sladší, při mixování se totiž přidávají celé datle, které nám mléko zdravě osladí, a dokonce i trochu zahustí. Drť z tohoto mléka však není vhodná na slané pomazánky, můžete z ní však vytvořit chutné skořicovo-jablečné kuličky.

Eva Hemmerová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 130 g mandlí (předem namočených a oloupaných)
  • cca 10 datlí (nebo více dle chuti)
  • špetka himalájské soli
  • 1 l vody

Postup

1

Předem namočené a oloupané mandle dáme do mixéru. Pokud máte kvalitní mixér, můžete rovnou přidat datle, sůl i vodu a mixovat. Já to dělám tak, že dám mandle do malé mixovací nádoby s dolní čepelí a vody dám jen tolik, aby byly mandle pomořené. Mixuji, dokud není z mandlí hladká kaše, postupně přidávám vodu a datle. Potom přesunu směs do vysoké mixovací nádoby, přidám zbytek vody a mixuji ještě tyčovým mixérem.

2

Přecedíme přes sítko, zbytek ještě vymačkáme přes plátýnko.

Poznámka

Toto mandlové mléko je skvělé do milkshaků, ovesné kaše i jen tak např. s kakaem. Pokud ho necháte chvíli v lednici, oddělí se lahodná smetana, kterou můžete využít při vaření.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jednoduché cukroví do půl hodiny – „Kávová zrna“

Cookies nanuky

Salámová pizza roláda

Vánoční cukroví – křehké vanilkové rohlíčky s lískovými oříšky

Famózní bramborová koprovka

Parmigiana di melanzane

Domácí kopřivový sirup – 2 recepty na přírodní lék

Recept na lehké sýrovo-česnekové croissanty za 30 minut

Kuřecí stripsy

Žampionové rizoto

Dokonalý cheesecake s malinovou polevou – krok za krokem

Špagety siciliana