Frittata s ledovým salátem

Tato frittata pochází z regionu Lazio, konkrétně z Říma. Jedná se o tradiční recept, který kdysi připravovali chudí vesničané ze surovin, které zrovna měli k dispozici, z úrody kterou vlastníma rukama sklidili.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1-2 vejce
  • hrst ledového salátu, omytého a nasekaného na proužky
  • 1 lžíce sýra pecorino (ideálně pecorino romano)
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

1

V misce rozšleháme vejce, přidáme sýr, sůl, pepř a salát. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a nalijeme do ní směs.

2

Opečeme nejprve z jedné strany, potom omeletu obrátíme a opečeme z druhé. Podáváme teplé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Domácí sezamové plátky s vanilkou a špetkou muškátového oříšku

Turecké jogurtové brambory pečené v troubě do 30 minut

Třešňový clafoutis

Recept na mandlovo karamelové sušenky

Citronové cupcakes s lemon curd

Nepečené vánoční košíčky s arašídovým máslem jen ze 2 ingrediencí

Vanilkové řezy se šlehačkou a kaštanovým pyré

Mrkvovo-jablkové muffiny (bez mouky)

Rajčatová focaccia

Dýňová polévka

Batátové noky s liškami

Jednoduchý nepečený dort s nadýchaným kokosovým krémem