Frittata s ledovým salátem

Tato frittata pochází z regionu Lazio, konkrétně z Říma. Jedná se o tradiční recept, který kdysi připravovali chudí vesničané ze surovin, které zrovna měli k dispozici, z úrody kterou vlastníma rukama sklidili.

Ilove Italy

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1-2 vejce
  • hrst ledového salátu, omytého a nasekaného na proužky
  • 1 lžíce sýra pecorino (ideálně pecorino romano)
  • olivový olej
  • sůl a pepř

Postup

1

V misce rozšleháme vejce, přidáme sýr, sůl, pepř a salát. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a nalijeme do ní směs.

2

Opečeme nejprve z jedné strany, potom omeletu obrátíme a opečeme z druhé. Podáváme teplé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Řezy „Milky way“

Video: 7 jedinečných japonských dezertů

Šípkový sirup

Jednoduchá krémová jablečná pomazánka s nivou a taveným sýrem

Batátový krém s pomerančem a chilli

Švédský jablečný koláč

Dietní salát s jablkem, mrkví a čerstvou bazalkou

Svieže letné cestoviny

Kapustové karbanátky

Božské čokoládové řezy s banány, nejen pro sportovce

Finský borůvkový koláč Mustikkapiirakka

Borůvková ovesná kaše s chia semínky