Domácí majonéza bez vajec

Blíží se čas přípravy bramborových salátů a možná i vy pátráte v obchodech po majonéze, která neobsahuje barviva a jiné přidané chemické "pochoutky". Já už jsem tento boj vzdala a když výjimečně zatoužím po majonéze, jednoduše si připravím domácí za použití pár surovin. Z připravené majonézy může rychle vykouzlit i tatarku nebo jiný dresink.

Jíme chytře

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 50 ml plnotučného mléka
  • 100 ml řepkového oleje Brolio (můžete samozřejmě zkusit i olej jiné značky, ale co vím, tak některé nejdou vyšlehat úplně do tuha a já mám dobrou zkušenost právě se značkou Brolio
  • sůl, pepř
  • lžička polotučné hořčice
  • citrónová šťáva

Postup

1

Do vyšší nádobky nalijeme olej a mléko, osolíme a opepříme a tyčovým mixérem šleháme do tuha. Vzniklá konzistence by měla být podobná jako u kupované majolky.

2

Dochutíme citrónovou šťávou, hořčicí a případně ještě dosolíme.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Tartaletky s mascarpone a citrónovým krémem

Zeleninové jáhloto se sýrem

Kuřecí stehna pečená se zeleninou, balsamikem a bylinkami

Citronový koláč s ricottou a olivovým olejem

Fitnessburger s pohankovou bulkou, kuřecím a řepou

Ginger beer – limonáda

Delikátní Brownies plněné karamelem

Masala

Cuketové dortíčky s marmeládou

Malinovo-mandlový cheesecake

Jemný mrkvový dort s čokoládovým krémem

Mandlové sušenky s burákovým máslem