Blíží se čas přípravy bramborových salátů a možná i vy pátráte v obchodech po majonéze, která neobsahuje barviva a jiné přidané chemické "pochoutky". Já už jsem tento boj vzdala a když výjimečně zatoužím po majonéze, jednoduše si připravím domácí za použití pár surovin. Z připravené majonézy může rychle vykouzlit i tatarku nebo jiný dresink.
Jíme chytře
Autor
★★★★★0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
50 ml plnotučného mléka
100 ml řepkového oleje Brolio (můžete samozřejmě zkusit i olej jiné značky, ale co vím, tak některé nejdou vyšlehat úplně do tuha a já mám dobrou zkušenost právě se značkou Brolio
sůl, pepř
lžička polotučné hořčice
citrónová šťáva
Postup
1
Do vyšší nádobky nalijeme olej a mléko, osolíme a opepříme a tyčovým mixérem šleháme do tuha. Vzniklá konzistence by měla být podobná jako u kupované majolky.
2
Dochutíme citrónovou šťávou, hořčicí a případně ještě dosolíme.