Domácí majonéza bez vajec
Blíží se čas přípravy bramborových salátů a možná i vy pátráte v obchodech po majonéze, která neobsahuje barviva a jiné přidané chemické "pochoutky". Já už jsem tento boj vzdala a když výjimečně zatoužím po majonéze, jednoduše si připravím domácí za použití pár surovin. Z připravené majonézy může rychle vykouzlit i tatarku nebo jiný dresink.

Ingredience na 4 porce
- 50 ml plnotučného mléka
- 100 ml řepkového oleje Brolio (můžete samozřejmě zkusit i olej jiné značky, ale co vím, tak některé nejdou vyšlehat úplně do tuha a já mám dobrou zkušenost právě se značkou Brolio
- sůl, pepř
- lžička polotučné hořčice
- citrónová šťáva
Postup
Celkový čas přípravy: 5 min
Do vyšší nádobky nalijeme olej a mléko, osolíme a opepříme a tyčovým mixérem šleháme do tuha. Vzniklá konzistence by měla být podobná jako u kupované majolky.
Dochutíme citrónovou šťávou, hořčicí a případně ještě dosolíme.
Mohlo by vás zajímat:
Bez oříšků Bezlepkové Jaro Léto Omáčky a ochucovadla Podzim Pro diabetiky Vegetariánské Zima