fbpx

Burákové máslo bez éček a za pět minut

Recept na domácí nutellu bez éček je zaslouženě velice populární, a mám teď pro něj kamaráda. Domácí burákové máslo, taky bez éček, palmového oleje a dalších super zdravých pochutin! Těch pět minut je trochu zavádějících, protože já ráda buráky „roasted“, tzn. trošku opečené, má to pak celé daleko výraznější chuť. Když ten desetiminutový krok pečení vynecháte, máte burákové máslo v raw kvalitě a je pak fakt hotovo za pět minut. Můžete s burákovým máslem i experimentovat- přidat kakao, čokoládu… Anebo ho použít jako základ parádní omáčky k masu.

Burákové máslo bez éček a za pět minut

Ingredience na 10 porcí

  • 2 hrnky přírodních (nesolených, nepražených) buráků
  • 1-2 lžíce medu
  • sůl
  • příp. arašídový olej, kakao, čokoláda…

Postup

Celkový čas přípravy: 5 min

1

Rozpalte troubu na 180 stupňů a v jedné vrstvě na plechu vyloženém pečícím papírem opečte buráky dozlatova. Krásně se rozvoní. Můžete pokapat arašídovým olejem.

Burákové máslo bez éček a za pět minut
2

Přemístěte buráky do mixéru a mixujte. Chce to trpělivost, mixovat zhruba čtyři minuty, dokud nemáme krásně hladkou pastu. Mixér se může lehce zahřát, záleží, jak ho máte výkonný. Buráky mixujeme ještě teplé, lépe se z nich uvolní olej.

Burákové máslo bez éček a za pět minut
3

Na závěr přidáme med na oslazení a ještě trochu pomixujeme.

Burákové máslo bez éček a za pět minut
4

Tip: pokud máte rádi crunchy peanut butter, tzn. křupavé, nechte půlku buráků stranou, nasekejte je, a přidejte na závěr.

Burákové máslo bez éček a za pět minut

Mohlo by vás zajímat:

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře