Hráškový krém s kopřivami a tofu krutony

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 400 g mraženého hrášku
  • 2 petržele
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bio zeleninové bujóny
  • 1 cibule
  • miska opláchnutých kopřivových listů
  • trocha citrónové šťávy
  • trocha tmavého balzamica
  • čerstvě mletý pepř
  • olej
  • krutony z tofu natural s provensálskými bylinami

Postup

1

Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozdrtíme nožem a posekáme a oboje orestujeme v kastrolu na troše oleje. Oloupeme a pokrájíme petržel a přidáme ji do kastrolu. Společně restujeme ještě chvilku dozlatova a pak zalijeme litrem horké vody. Povaříme 5 minut a přisypeme mražený hrášek, přivedeme k varu a vaříme další 3 minuty. Vhodíme pokrájené kopřivy, vaříme ještě minutu a polévku rozmixujeme ponorným mixérem do hladkého krému. Dle přání dochutíme citrónovou šťávou.

2

Mezitím, co se vaří polévka, připravíme si krutony z tofu. Tofu nakrájíme na kostičky, opečeme dozlatova na oleji a nakonec zakápneme sojovkou.

3

Na talířích pokapeme kvalitním olejem a tmavým balzamikem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Kokosové makronky s krémem z bílé čokolády

Křehký ořechový koláč

Guláš z masáků

Domácí pečené pikantní kešu oříšky s medem

Makový chlebíček s vůní citrónu

Těstoviny s brokolicí

Žampiony plněné quinoou, čočkou s kokosovým mlékem

Marinovaný losos Teriyaki hotový za chvíli

Křupavé gnocchi a la caprese

Snadný pudinkový dezert s malinami a kousky sušenek

Exotické smoothie z manga a karamboly

Máslové japonské sušenky s krásným vzorem