Angreštový sirup s meduňkou

Z angreštu dělávám většinou jen marmeládu, letos mě napadlo zkusit ještě sirup a když jsem si ze zahrady přinesla i kousek meduňky, byla volba jasná. A nakonec výsledek předčil mé očekávání :)

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 kg angreštu
  • 250 – 300 g třtinového cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 – 2 stonky meduňky (alespoň 15 – 20 lístků)
  • 1 – 1,5 l vody

Postup

1

Angrešt omyjte a dejte do větší a hlubší nádoby, já používám pekáčky, a (např. sklenicí) rozmačkejte. Přidejte natrhané lístky meduňky a zalijte studenou vodou, tak aby byl všechen angrešt ponořený. Nechte stát 24 h a občas promíchejte.

2

Druhý den slijte do hrnce vodu z angreštu a propasírujte, nejlépe přes plátýnko. Přidejte cukr, šťávu z citronu a přiveďte k varu. Vařte 5 – 10 minut a horké plňte do připravených čistých sklenic. Sklenice musí být důkladně vymyté, ideálně i vyvařené, stejně tak i víčka, ta můžete potřít i lihem. Po zavíčkování obraťte dnem vzhůru, alespoň na 15 minut.

Poznámka

Hotový sirup můžete i zavařit, bez zavaření skladuji v lednici.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Houbová sůl

Květákový nákyp s balkánským sýrem

Thajské zelené kari s lilkem, mrkví a fazolemi

Bezlepkové makové koláče

Tuniakové karbonátky

Salát s ananasem, krevetami a balsamicovým vinaigrette

Video: Super rychlý flank steak na asijský způsob

Punčová kolečka

Pudinková žemlovka

Salát s sebou

Hrnkový moučník – bublanina

Jemné řezy s čokoládovým pudinkem a drobenkou