Avokádové nanuky s kondenzovaným mlékem a čokoládovou polevou
Avokádo patří mezi potraviny, které i přes svoji neodolatelnou chuť nemají mnoho cukru a tuky mají hlavně ty zdravé. A v kombinaci s mlékem vytvoří osvěžující zmrzlinu, kterou můžete nalít do nanukových forem nebo třeba do velké krabice a zamrazit ve velkém. Sladkou ozdobu pak tvoří čokoládová poleva, která se k avokádu skvěle hodí. Pokud ovšem chcete o něco méně sladkou variantu, můžete polevu vynechat. 🙂
- Doba přípravy: 20 minut + čas na chlazení
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Postup
1
V mixéru nebo food procesoru rozmixujte avokádo na pyré, přilijte mléko a kondenzované mléko. Pokud se vám bude zdát směs málo sladká, přidejte agávový sirup.
2
Nalijte směs do forem na nanuky, přidejte dřevěné tyčky a vložte do lednice aspoň na 3 hodiny.
3
Nad parou nebo v mikrovlnné troubě rozehřejte čokoládu a poté do ní namočte nanuky, nebo nastříkejte čokoládu přímo na ně. Ihned servírujte.
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}