Avokádové nanuky s kondenzovaným mlékem a čokoládovou polevou

Avokádo patří mezi potraviny, které i přes svoji neodolatelnou chuť nemají mnoho cukru a tuky mají hlavně ty zdravé. A v kombinaci s mlékem vytvoří osvěžující zmrzlinu, kterou můžete nalít do nanukových forem nebo třeba do velké krabice a zamrazit ve velkém. Sladkou ozdobu pak tvoří čokoládová poleva, která se k avokádu skvěle hodí. Pokud ovšem chcete o něco méně sladkou variantu, můžete polevu vynechat. 🙂
  • Doba přípravy: 20 minut + čas na chlazení

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 3 zralá avokáda, oloupaná a vypeckovaná
  • 1 1/2 hrnku mléka
  • 4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
  • agávový sirup dle chuti

Poleva

  • 120 g hořké čokolády, nakrájené na kousky

Avocado-Popsicles

Postup

1

V mixéru nebo food procesoru rozmixujte avokádo na pyré, přilijte mléko a kondenzované mléko. Pokud se vám bude zdát směs málo sladká, přidejte agávový sirup.

2

Nalijte směs do forem na nanuky, přidejte dřevěné tyčky a vložte do lednice aspoň na 3 hodiny.

3

Nad parou nebo v mikrovlnné troubě rozehřejte čokoládu a poté do ní namočte nanuky, nebo nastříkejte čokoládu přímo na ně. Ihned servírujte.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Voňavý kořeněný sirup k přípravě svařeného vína či grogu

Nepečený piškotový dort s citrónovou náplní

Rybí závitky s bylinkami a hrubozrnnou hořčicí

Penne s lososem a smetanou

Bezlepková ořechová bábovka

Nutellové cookies

Bezový med s vanilkou

Domácí chilli omáčka sambal

Celozrnný toastový chléb

Salát s tuňákem, zelenými fazolkami a vejcem

Pečená cizrna v javorovém sirupu

Jemné čokoládové pralinky rozplývající se na jazyku (+ Videorecept)