Spaghetti Aglio, Olio, e Peperoncino
Toto je přesně ten druh jídla, který Vás přiměje se zastavit a zamyslet se nad pravdou, že ta nejjednodušší jídla jsou často ta nejlepší. Jen z pár ingrediencí můžete v mžiku připravit nádherně vypadající, vonící a plné jídlo jako nic.
Špagety s česnekem, olejem a papričkami (italsky: Spaghetti Aglio, Olio, e Peperoncino) je tradiční pokrm italských babiček, protože je tak strašně snadný a nenákladný. Pokud jste ve spěchu, je to ideální recept a potěší jakéhokoliv strávníka.
Hlavní hvězdou celého jídla jsou samozřejmě špagety. Proto doporučujeme koupit kvalitní špagety, které se nerozváří. U některých receptů se rozvařené těstoviny ztratí. Tento je však v tomto ohledu neúprosný. Stejně tak si žádá kvalitní olivový olej a šikovnou ruku na posekání česneku.

Ingredience na 2 porce
- 200g špaget
- 2 velké, nebo 3 malé hlavy česneku – drobně nasekané
- 1 a 1/2 čajové lžičky drcených chilli papriček
- 60 až 80ml (1/4 až 1/3 hrnku) extra panenského olivového oleje
- 3/4 čajovlé lžičky soli
- 1/2 čajové lžičky čerstvě mletého černého pepře
Postup
Celkový čas přípravy: 20 min
Uvařte špagety al dente podle etikety. Poté slijte a dejte do velké mísy.
Přidejte jemně nasekaný česnek, drcené chilli papričky, olivový olej, sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
Podáváme ještě teplé, nebo při pokojové teplotě
Mohlo by vás zajímat:
česnek chilli italská kuchyně olivový olej špagety
Zdroj: www.yumsugar.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře