Pokud nejdříve budete připravovat zeleninový vývar, začněte tím, že si očistíte chřest, bo slupky z chřestu jsou do vývaru výborné. Chřest loupejte od hlavičky, hlavička se neloupe a cca 1 cm od konce odkrojte, také můžete použít do vývaru.
Maso operte, nakrájejte a dáme vařit do vývaru. Přidejte zázvor, mrkev, kukuřici a bylinky a vařte dokud maso nebude měkké. Poté přidejte chřest nakrájený na kolečka či větší kousky, jak máte rádi. Hlavičky zatím do polévky nedávejte. Přidejte rozkvedlané vajíčko, dle chuti osolte a vařte 8 – 10 minut než chřest trochu změkne. Nakonec na 2 – 3 minutky dejte do polévky hlavičky chřestu, těm stačí jen krátce, hlavičky jsou na chřestu největší delikatesa a nesmí se rozvařit. Stáhněte z plamene a můžete podávat.