Jahodové cupcakes

Cooking with Šůša

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 210 g celozrnné mouky
  • 2 vejce
  • 150 ml rostlinného mléka
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1/2 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • lžička přírodního vanilkového aroma

na krém:

  • 200 g ricotty
  • třtinový cukr (dle chuti)
  • 2 lžíce bílého řeckého jogurtu
  • 200 g jahod

Postup

1

Ve velké míse smícháme všechny základní ingredience a vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto vkládáme lžící do papírových košíčků a pečeme v troubě při 190 stupních, cca 30 minut.

2

Mezitím si očistíme a nakrájíme jahody. Ty vhodíme společně se lžící cukru do mixéru a rozmixujeme na hladkou "kašičku". Ricottu vyšleháme s bílým jogurtem a cukrem.

3

Upečené cupcakes necháme vychladnout. Vršky poté ozdobíme vyšlehaným ricottovým krémem. Do krému uděláme malý důlek, naplníme ho jahodovou kašičkou a párátkem ji promícháme s krémem. Každý cupcake ozdobíme plátkem jahody a máme hotovo.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Slavný rudý dort red velvet s vanilkovým krémem

Domácí margarín bez palmového oleje a ztužených tuků

Válečky z tresky pečené v troubě s křehkým salátem

Banánová zmrzlina

Celerové hranolky s jogurtovým dipem

Božsky čokoládový dort ze 3 ingrediencí a kompletně bez mouky

Zeleninový vývar s nudlemi po asijsku

Losos s kedlubnou a kuskusem

Božský pečený seitan

Strouhaná buchta

Rukolový salát s krevetami

Jablečný koláč