Domácí ajvar

Domácí ajvar, to je prostě luxus, když jsem ho poprvé ochutnala, ani jsem netušila, jak moc mi zachutná, a tak jsem se pustila do výroby toho svého. Ajvar je původem srbská dobrota, která se po druhé světové válce stala velice oblíbenou i v Chorvatsku, kde jsem ji právě letos ochutnala. Tak tady je ten můj recept.

Kitchen book

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 900 g červených paprik
  • 1 lilek
  • 5 stroužků česneku
  • 2 červené cibule
  • olivový olej
  • sůl
  • chilli (malinká)

Postup

1

Lilek rozřízneme napůl a dužinu jemně nakrojíme do mřížky. Papriky zbavíme semínek a rozkrojíme na půlky.

2

Připravený lilek, papriky, česnek, chilli a cibuli si vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme a pečeme na 180 °C 15 minut.

3

Po upečení vydlabeme dužinu z lilku a slupku vyhodíme. Upečenou a vystydlou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem a naplníme do sklenic.

Poznámka

Ajvar je skvělý ke grilování, jako pomazánka, k sýrům apod.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Penne all´arrabbiata

Ovocná bublanina

Obrácený jablečný štrůdl se skořicí

Letní okurkovo-melounové smoothie s mátou

Osvěžující mangová panna cotta

Utopenci ke konzumaci do 4. hodin

Guláš

Vanilkový cheesecake s pěnou z bílé čokolády

Polévka z červené čočky

Zmrzlina z melounu cantalupe s mátou

Domácí Mozartovy koule

Makaróny s bazalkovým pestem, tofu a rajčaty