fbpx

Domácí ajvar

Domácí ajvar, to je prostě luxus, když jsem ho poprvé ochutnala, ani jsem netušila, jak moc mi zachutná, a tak jsem se pustila do výroby toho svého. Ajvar je původem srbská dobrota, která se po druhé světové válce stala velice oblíbenou i v Chorvatsku, kde jsem ji právě letos ochutnala. Tak tady je ten můj recept.

Domácí ajvar

Postup

Celkový čas přípravy: 30 min

1

Lilek rozřízneme napůl a dužinu jemně nakrojíme do mřížky. Papriky zbavíme semínek a rozkrojíme na půlky.

2

Připravený lilek, papriky, česnek, chilli a cibuli si vložíme na plech, zakápneme olivovým olejem, osolíme a pečeme na 180 °C 15 minut.

3

Po upečení vydlabeme dužinu z lilku a slupku vyhodíme. Upečenou a vystydlou zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem a naplníme do sklenic.

Poznámka

Ajvar je skvělý ke grilování, jako pomazánka, k sýrům apod.

Mohlo by vás zajímat:
Přílohy

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře