Kořeněný kečup
Tento kořeněný kečup je můj nejoblíbenější. Takže pokud ten svůj ještě hledáte, zkuste tento.

Ingredience na 10 porcí
Na cca 2 litry kečupu
- 4kg rajčat
- 1 kg cibule
- 150g čerstvého zázvoru
- 1 větší palice česneku
- 6 chilli papriček
- 8 řapíků celeru
- 0,5l jablečného octu
- 200g třtinového cukru
- 4 lžičky soli
- 2 lžíce červené papriky
koření:
- 1 lžička celého zeleného pepře
- 2 lžičky hřebíčku
- 4 lžíce semen koriandru
- 6 tobolek kardamomu
- 2 lžičky muškátového květu
Postup
Celkový čas přípravy: 180 min
Rajčata, zázvor a česnek nahrubo nasekejte v robotu. Cibuli nakrájejte na jemno. Vše dejte do velkého kastrolu.
Do plátýnka dejte všechno koření, zavažte a dejte do hrnce. Přidejte i svázané řapíky celeru. Uveďte k varu a vařte asi 30 minut.
Vyjměte sáček s kořením a celer. Směs rozmixujte tyčovým mixérem a znovu vařte 1 a půl hodiny.
Přidejte ocet, cukr, sůl a papriku. Za stálého míchání vařte ještě další cca 1 hodinu, dokud kečup nezhoustne. Nalijte do horkých lahví a sterilujte 20 minut na 85°C.
Mohlo by vás zajímat:
Přílohy Veganské Vegetariánské
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře