Kořeněný kečup

Tento kořeněný kečup je můj nejoblíbenější. Takže pokud ten svůj ještě hledáte, zkuste tento.

Červený rendlík

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Na cca 2 litry kečupu

  • 4kg rajčat
  • 1 kg cibule
  • 150g čerstvého zázvoru
  • 1 větší palice česneku
  • 6 chilli papriček
  • 8 řapíků celeru
  • 0,5l jablečného octu
  • 200g třtinového cukru
  • 4 lžičky soli
  • 2 lžíce červené papriky

koření:

  • 1 lžička celého zeleného pepře
  • 2 lžičky hřebíčku
  • 4 lžíce semen koriandru
  • 6 tobolek kardamomu
  • 2 lžičky muškátového květu

Postup

1

Rajčata, zázvor a česnek nahrubo nasekejte v robotu. Cibuli nakrájejte na jemno. Vše dejte do velkého kastrolu.

2

Do plátýnka dejte všechno koření, zavažte a dejte do hrnce. Přidejte i svázané řapíky celeru. Uveďte k varu a vařte asi 30 minut.

3

Vyjměte sáček s kořením a celer. Směs rozmixujte tyčovým mixérem a znovu vařte 1 a půl hodiny.

4

Přidejte ocet, cukr, sůl a papriku. Za stálého míchání vařte ještě další cca 1 hodinu, dokud kečup nezhoustne. Nalijte do horkých lahví a sterilujte 20 minut na 85°C.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Rebarborový koláč s jemným krémem

Dort pavlova s kokosovou šlehačkou a lesním ovocem

Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta s marcipánem

Plněný oříškový dort bez mouky

Pravá domácí pizza

Italské vánoční sušenky s rozinkami

Přílohový květákový salát s mandlovým kuřecím řízkem

Citrónový krém (lemon curd)

Banánové muffiny s oříšky

Salát z bílé ředkve

Celozrnný jablečný štrůdl s brusinkami

Salát z naklíčené sóji