fbpx

Kořeněný kečup

Tento kořeněný kečup je můj nejoblíbenější. Takže pokud ten svůj ještě hledáte, zkuste tento.

Kořeněný kečup

Ingredience na 10 porcí

Na cca 2 litry kečupu

  • 4kg rajčat
  • 1 kg cibule
  • 150g čerstvého zázvoru
  • 1 větší palice česneku
  • 6 chilli papriček
  • 8 řapíků celeru
  • 0,5l jablečného octu
  • 200g třtinového cukru
  • 4 lžičky soli
  • 2 lžíce červené papriky

koření:

  • 1 lžička celého zeleného pepře
  • 2 lžičky hřebíčku
  • 4 lžíce semen koriandru
  • 6 tobolek kardamomu
  • 2 lžičky muškátového květu

Postup

Celkový čas přípravy: 180 min

1

Rajčata, zázvor a česnek nahrubo nasekejte v robotu. Cibuli nakrájejte na jemno. Vše dejte do velkého kastrolu.

2

Do plátýnka dejte všechno koření, zavažte a dejte do hrnce. Přidejte i svázané řapíky celeru. Uveďte k varu a vařte asi 30 minut.

3

Vyjměte sáček s kořením a celer. Směs rozmixujte tyčovým mixérem a znovu vařte 1 a půl hodiny.

4

Přidejte ocet, cukr, sůl a papriku. Za stálého míchání vařte ještě další cca 1 hodinu, dokud kečup nezhoustne. Nalijte do horkých lahví a sterilujte 20 minut na 85°C.

Mohlo by vás zajímat:
Přílohy Veganské Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře