Široké nudle s gorgonzolou a sušenými rajčaty

Tento recept je jeden z mých oblíbených. Pasta je díky smetaně krémová a gorgonzola se sušenými rajčaty jí dodává na lehké pikantnosti. Špenát je už jen pomyslenou třešničkou na dortu.

Barbora Venháčová

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 500 g těstoviny (široké nudle, linguine, tagliatelle)
  • sůl
  • 1 stroužek česneku, nasekaný nadrobno
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 200 g špenátových listů
  • 80 ml smetany 33%
  • 125 g gorgonzoly
  • hrst sušených rajčat, nakrájených na menší kousky
  • čerstvá bazalka

Postup

1

Těstoviny uvařte v dostatečném množství osolené vody al dente.

2

Mezitím na pánvi rozehřejte olej a orestujte na něm nasekaný česnek. Přidejte špenátové listy a chvilku restujte tak, aby zvadly. V tuto chvíli přilijte smetanu a krátce povařte. Vmíchejte rozdrobenou gorgonzolu a nasekaná rajčata, vše znovu krátce prohřejte.

3

Nakonec přidejte nasekané lístky bazalky, scezené těstoviny a vše důkladně promíchejte, popřípadě dosolte a dopepřete. Ihned podávejte.
Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Těstoviny s pečeným chřestem, sušenými rajčaty a pestem

Vynikající hovězí na červeném víně pro jednoho

Dýňové lívanečky se zakysanou smetanou, javorovým sirupem a ořechy

Makové sušenky z ovesných vloček a hrozinek

Extra čokoládové veganské muffiny

Tvarohová žemlovka s banány

Ovesná kaše s ovocem bez rafinovaného cukru hotová přes noc

„Monte Christo“ – máslový sendvič s goudou a šunkou

Kakaové řezy s jablky a čokoládovou polevou

Osviežujúci ríbezľový koláč

Rychlý jemný závin s makovou náplní a džemem

Mrkvánky