Koblihy plněné tvarohovým krémem

Žádné suché koblihy z obchodu. Vyzkoušejte tyto krásně měkké koblihy, plněné vanilkovým tvarohovým krémem.

Koblihy plněné tvarohovým krémem

Ingredience na 6 porcí

Na těsto

  • 60 ml mléka
  • 60 g droždí
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 300 g hladké mouky
  • 1 žloutek
  • špetka soli
  • 90 g másla

Na náplň

  • 750 g měkkého tvarohu
  • 100 g rozinek
  • 1 polévková lžíce cukru
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 2 žloutky

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

V polovině mléka rozmíchejte cukr a droždí. Nechte vzejít kvásek.

2

Na pomoučněný vál si připravte zbytek ingrediencí a promíchejte je s kváskem. Hněťte těsto, dokud nebude hladké.

3

Těsto přendejte do mísy vysypané moukou a nechte přikryté utěrkou vykynout.

4

Smíchejte veškeré ingredience pro náplň.

5

Těsto rozválejte na tloušťku asi půl centimetru a např. sklenicí vykrajujte kolečka.

6

Do středu kolečka dejte lžící náplň, překryjte druhým kolečkem a vidličkou spojte okraje.

7

Klaďte na plech vyložený pečicím papírem asi 2 cm od sebe.

8

Pečte 10 minut při teplotě 210 °C. Poté teplotu stáhněte na 180 °C a pečte ještě 20 minut nebo dokud koblihy nezezlátnou.

9

Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

10

http://www.nosalty.hu/recept/sutoben-sult-turos-fank-vneedit-konyhajabol

Mohlo by vás zajímat: Dezerty a dorty, Recept bez kategorie

Hodnocení a komentáře

Renata Šilhavíková

Renata Šilhavíková

Miluji to!

Odpovědět

Zdravé recepty

Zdravé recepty

Miluji to!

Odpovědět

pro přidání komentáře