fbpx

Kuře se zelenými fazolkami a zakysanou smetanou

Tenhle recept jsem nedělala roky a dnes, při pátrání, co udělám k obědu, jsem na něj zase narazila. Nechápu, jak jsem na takovou baštu mohla zapomenout!

Kuře se zelenými fazolkami a zakysanou smetanou

Ingredience na 4 porce

  • 1 naporcované kuře (nebo kousky kuřete, které máte rádi)
  • 200 g creme fraiche nebo zakysané smetany
  • 4 lžíce hrubozrnné hořčice
  • 4 drcené stroužky česneku
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 1 lžíce sušeného estragonu
  • 2 lžíce medu
  • 400 g zelených fazolek
  • sůl

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Předehřejeme si troubu na 200°C.

2

Kousky kuřete osolíme a dáme do pekáčku.

3

V míse smícháme smetanu, hořčici, česnek a vývar a kuře podlijeme hotovou zálivkou.

4

Přidáme zelené fazolky a vše posypeme sušeným estragonem. Pokapeme medem a dáme péct.

5

Pečeme 1 hodinu nebo dokud nebude kuře propečené.

Mohlo by vás zajímat:
Bezlepkové Hlavní jídla Luštěniny

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře