Podzimní buchta z dýně

S příchodem podzimu jsou v obchodech k dispozici dýně a tak namísto dýňové polévky, přišla tentokrát na řadu dýňová buchta.

Domi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 dýně hokaido
  • 400 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 180 g třtinového cukru
  • 1 citrónový cukr
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 250 g jogurtu
  • 100 ml řepkového oleje
  • 4 vejce
  • 2 lžičky skořice
  • muškátový oříšek
  • 1/2 lžičky mletého badyánu
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 2 lžíce rumu
  • 30 g kokosu
  • 50 g rozinek

Postup

1

Dýňové pyré: Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky a pečeme na 180 °C asi 30 minut, poté ji rozmixujeme na hladké pyré.

2

Smícháme spolu sypké ingredience včetně koření (muškátový oříšek nastrouháme, stačí troška).

3

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt a dýňové pyré.

4

K tekuté směsi postupně přimícháme sypkou směs, dokud nám nevznikne řidší hladké těsto.

5

Nakonec přidáme rum, kokos a rozinky.

6

Těsto vlijeme do pekáče a pečeme na 180 °C asi 40 minut.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Pšeničný salát s pikantní mrkvovou omáčkou

Jogurtové vafle s ovocem a medem

Řecké pasticcio

Avokádové nanuky s kondenzovaným mlékem a čokoládovou polevou

Borůvkové muffiny

Zdravý hrnečkový koláč s kakaem a jablíčkem

Ředkvičková smaženice

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido

Video: Nadýchané máslové rohlíčky skvělé ke snídani

Makový koláč se švestkami

Čočka beluga s křepelčími vejci

Vláčné dýňové cupcakes s čokoládovým mascarpone