fbpx

Podzimní buchta z dýně

S příchodem podzimu jsou v obchodech k dispozici dýně a tak namísto dýňové polévky, přišla tentokrát na řadu dýňová buchta.

Podzimní buchta z dýně

Ingredience na 10 porcí

  • 1 dýně hokaido
  • 400 g celozrnné hladké špaldové mouky
  • 100 g hladké mouky
  • 180 g třtinového cukru
  • 1 citrónový cukr
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 250 g jogurtu
  • 100 ml řepkového oleje
  • 4 vejce
  • 2 lžičky skořice
  • muškátový oříšek
  • 1/2 lžičky mletého badyánu
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • 2 lžíce rumu
  • 30 g kokosu
  • 50 g rozinek

Postup

Celkový čas přípravy: 45 min

1

Dýňové pyré: Dýni oloupeme, nakrájíme na menší kousky a pečeme na 180 °C asi 30 minut, poté ji rozmixujeme na hladké pyré.

Podzimní buchta z dýně
2

Smícháme spolu sypké ingredience včetně koření (muškátový oříšek nastrouháme, stačí troška).

3

Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme olej, jogurt a dýňové pyré.

4

K tekuté směsi postupně přimícháme sypkou směs, dokud nám nevznikne řidší hladké těsto.

5

Nakonec přidáme rum, kokos a rozinky.

6

Těsto vlijeme do pekáče a pečeme na 180 °C asi 40 minut.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně Fitness a zdravé Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře