To pravé osvěžení – studená polévka gazpacho

Jako fanouška Červeného trpaslíka a vaření mě velmi zaujala polévka Gazpacho. V horkých dnech je to můj největší favorit.

Meg v kuchyni

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Polévka

  • 2 papriky
  • rajčata (asi 4 velká plus několik malých)
  • 1 stroužek česneku
  • 1/3 salátové okurky
  • bílá část z jedné jarní cibulky
  • 1 plátek toastového chleba
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 šálek vody
  • sůl, pepř, chilli
  • volitelně: 1 dcl bílého vína

K podávání:

  • olivový olej
  • tradičně kousky zeleniny použité v polévce
  • cokoliv vás napadne, já měla například chuť na avokádo, olivy a sýr

Postup

1

Omyjeme veškerou zeleninu.

2

Do mixéru vložíme na hrubé kousky nakrájené papriky, okurku, cibuli, česnek a rajčata. Přidáme natrhaný toastový chléb, který přelijeme vodou. K zelenině také přilijeme vinný ocet a olivový olej. Osolíme (na začátek půl lžičky soli), opepříme, a pokud máme rádi, přidáme i trochu chilli.

3

Směs rozmixujeme dohladka a ochutnáme. Podle chuti přidáme sůl, pepř, chilli nebo červený vinný ocet. Pokud by se nám polévka zdála příliš řídká, můžeme ještě přidat trochu chleba, pokud naopak hustá, můžeme přidat vodu nebo bílé víno.

4

Polévku dáme vychladit. Pokud ji budeme podávat ihned, můžeme ji ještě promixovat s dvěmi až třemi většími kostkami ledu, aby byla osvěžující.

5

Tradičně bych navrch polévky nakrájela drobné kostičky okurky, papriky a rajčat. Ale tentokrát jsem prostě měla obrovskou chuť na avokádo a sýr a olivy, že jsem eodolala. Přidala jsem k nim cibulku a rajčata a bylo to naprosto skvělé.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Nadýchaný čokoládový krém s malinami a kokosovou šlehačkou

Osvěžující, jogurtový nápoj Lassi – 10 skvělých receptů, ze kterých si vybere každý

Nepečený piškotový dort s citrónovou náplní

Extrémní čokoládový čokodort s čokoládou, čokoládovým sypáním a čokoládou, polévaný čokoládou

Video: Máslové košíčky s vanilkovým žloutkovým krémem z Hongkongu

Francouzský toast

Fit „cannoli“ s riccotovým krémem a vanilkou za 15 minut

Nejlepší vaječný likér za 15 minut

Pikantní rajčatová omáčka s polentovými kostkami

Domácí kečup

Smažené kuře

Flowers and butterflies cake