Pikantní cuketová směs na topinky

Cukety jsou vděčné plody. Mají slušný výnos a díky své neutrální chuti se dají připravovat na 1000 možných způsobů. Pikantní směs je jedním z nich.

miriako

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1250 g cuket (byly to 4 střední kousky)
  • 2 mega cibule
  • 7 velkých stroužků česneku
  • 1 lžička chilli koření
  • 1 vrchovatá lžíce třtinového cukru
  • 1 vrchovatá lžíce soli
  • 4 lžíce balzamikového octa
  • 2 lžíce worchestru
  • 4 vrchovaté lžičky kapary poupátek
  • 1 lžička římského kmínu
  • 500 ml rajčatového pyré
  • 1 dl oleje

Postup

1

Ve velkém kastrolu na oleji orestujeme nakrájenou cibuli a lisovaný česnek. Přidáme cukr a sůl a opékáme, dokud cibule nechytí barvu. Mezitím nastrouháme nahrubo cuketu (strouhala jsem nudličky na V-krouhači) a přidáme k růžové cibulce. Okořeníme chilli, balzamikem, worchestrem, kmínem a restujeme. Přidáme kapary a rajčatové pyré a prohříváme.

2

Směs dáme do trouby vyhřáté na 180 stupňů a bez pokličky pečeme přibližně 45 minut. V této době si připravíme zavařovací skleničky, které vyvaříme ve vroucí vodě. Do horkých vyvařených skleniček naplníme horkou směs, zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme tak pár minut stát. Pak skleničky obrátíme a uschováme.

3

Kromě večeře pro 3 jedlíky můžete ještě 3 skleničky zavařit na zimu. :)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Hovězí enchiladas s avokádem a salsou

Muffiny z červené řepy

Domácí jogurtová zmrzlina s višněmi

Domácí sýrový dip

Video: Snadné indické kuře na másle s 9 druhy koření

Rýžové nudle se zeleninou

Grilovaný hermelín aneb studentská klasika

Chřestový koláč

Pampelišková zmrzlina

Krémová polévka z dýně a tuřínu, se šalvějovými květy

Hovězí nudličky s čínským celerem s ústřicovou omáčkou

Svačinka s arašídovým máslem