
Začneme tím, že si omyjeme, oloupeme a nakrájíme jablka. Ideální jsou asi 2 cm široké plátky ve tvaru měsíčku.
Rozpustíme si máslo a necháme ho vychladnout. Mezi tím, než nám vychladne si ušleháme vejce s horkou vodou, důležité je, aby nám vajíčka vytvořila pěnu. Do takto vzniklé pěny přidáme cukr. Promícháme.
Postupně začneme přidávat další suroviny. Začneme jogurtem a rozpuštěným máslem.
Do těsta prosejeme mouku, kypřící prášek a mandle. Vše dobře promícháme, aby se nám v těstě neobjevovaly hrudky.
V tomto kroku si připravíme formu, ve které budeme koláč péct. Vymažeme ji tukem a vysypeme moukou. Následně do ní nalijeme více než jednu polovinu těsta a po povrchu rozložíme taktéž větší polovinu nakrájených jablek.
Do formy nalijeme zbylé těsto, na které opět položíme zbylá jablka.
Nyní koláč vložíme do předehřáté trouby a pečeme po dobu 40 minut na 180°. Po vyjmutí koláče z trouby a jeho vychladnutí jej posypeme cukrem.