Krevety se zeleným chřestem

Ještě než skončí sezóna chřestu, mám tu pro vás jeden výborný a superrychlý recept. Určitě vyzkoušejte, nejen že chřest je velice zdravý a chutný, ale ve spojení s krevetama je to naprostá delikatesa.

reBarbora's kitchen

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1 balení zeleného chřestu
  • 1 balení krevet (cca 250 g)
  • 2 lžíce domácího nebo kvalitního kečupu
  • 2 rajčata
  • 1 – 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • jarní cibulku
  • stroužek česneku
  • koriandr
  • ghí nebo máslo
  • sůl, pepř

Postup

1

Na ghí nebo másle osmahněte jarní cibulku do sklovata a na minutku stroužek česneku, přidejte krevety, velkou lžíci sladké chilli omáčky, dvě – tři velké lžíce domácího kečupu, sůl, pepř, koriandr a dvě rajčátka a pokrájený zelený chřest.

2

Trochu podlijte vodou (stačí tak čtvrt hrnečku, z krevet se taky pustí hodně vody) a nechte cca dvě minutky podusit. Až krevety budou růžové, máte hotovo.

3

Ideálně se hodí jako příloha rýže, já nejčastěji používám jasmínovou.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lahodná italská brioška – hospodárná, přitom luxusní dobrota

Slané muffiny s česnekovými výhonky

Mandlový dezert s amarettem a olivovým olejem

Netradiční Brownies s dvojitou porcí čokolády a příchutí kávy

Rychlé banánové kuličky

Lososový tatarák s opečenými toasty

Duhový, extra čokoládový dort s lentilkami

Tataráček z červené řepy

Banánový chlebíček

Čočkový vegan portobello burger

Chilli con tofu

Fitness cuketové nudličky s rajčatovou omáčkou, černými olivami a parmazánem