fbpx

Marinované vepřové plecko s koriandrem a česnekem

Pokud počasí nepřeje grilování můžete si připravit křupavé a měkké maso vonící bylinkami i doma. Vše lze zvládnout pouze pomocí trouby, pár přísad a trochou času. Vyzkoušejte vepřové plecko s pikantní česnekovou marinádou a intenzivní vůní koriandru. 🙂

Recept na marinované vepřové plecko

Ingredience

  • 3/4 hrnku extra-panenského olivového oleje
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 3/4 hrnku čerstvé pomerančové šťávy
  • 1/2 hrnku čerstvé limetkové šťávy
  • 1 hrnek koriandru, jemně nasekaného
  • 1/4 hrnku čerstvě posekaných mátových lístků
  • 8 stroužků česneku, nadrcených
  • 2 lžičky oregana
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • sůl a pepř
  • přibližně 1,5 kg vepřového plecka, vykostěného

Postup

1

V mixéru nebo food procesoru smíchejte pomerančovou šťávu, korindr, mátu a rozmačkaný česnek. Mixujte dokud není vše jemně pokrájené. Nalijte směs do uzavíratelného sáčku společně s olejem, kůrou, limetkovou šťávou, oreganem a kmínem.

2

Umístěte zavřený sáček s kořením na noc do lednice.

3

Předehřejte troubu na 210 °C Umístěte pečící rošt na plech s vyšším okrajem.

4

Položte plecko na rošt a polijte marinádou. Opepřete a osolte dle chuti.

5

Pečte 30 minut, maso by mělo lehce zhnědnout.

6

Snižte teplotu na 180 °C a dopékejte další hodinu a 20 až 30 minut, nebo dokud maso nebude mít uvnitř teplotu 160 °C.

7

Přendejte na prkénko, přikryjte alobalem a nechte odpočívat aspoň 20 minut.

8

Krájejte proti vláknům a podávejte.

Mohlo by vás zajímat:
grilování marináda maso originální recepty rychlé recepty snadné recepty Vepřové

Zdroj: carujeme.cz

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře