Špenátovo-lučinové košíčky

Zdravá lehká svačinka plná bílkovin...

Z mojí kuchyně... Papi K.

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Potřebujeme:

  • 70 g slaných krekrů
  • 200 g Lučiny
  • 1 vejce
  • 80 g špenátu
  • 25 g másla
  • česnek
  • sůl
  • olivový olej

Postup

1

Žloutek a máslo vyšlehejte do pěny. Přisypte rozdrcené krekry a prsty propracujte v celistvou hmotu.

2

Krekrovou hmotu vmáčkněte do muffinových formiček (vyšlo mi na 4 ks) a dejte do předehřáté trouby na 150 stupňů na 15 minut upéct.

3

Mezitím si vyšlehejte bílek se špetkou soli v tuhý sníh a ten zapracujte opatrně do vyšlehané lučiny. Na lžíci oleje orestujte nakrájený česnek, přihoďte špenát, osolte a chvíli povařte.

4

Vytáhněte košíčky, nechejte chvíli vychladnout a poté vrstvěte lučinovou hmotu - špenát - lučinovou hmotu. Trochu špenátu si nechejte na ozdobu.

5

Vraťte do trouby a pečte 10 minut na 150 stupňů a 10 minut na 110 stupňů. Poté troubu vypněte, otevřete a nechejte v ní košíčky vychladnout.

6

Vychladlé košíčky opatrně vyjměte z formičky a nahoru položte lžičku špenátu. Dobrou chuť.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Zdravé kakaové wafle

Slaná špaldová hvězda

Domácí mandlové máslo

Fit zapečená dýně s brokolicí a parmezánem

Imam bayıldı – lilek pečený s rajčaty

Vegetariánské chilli con carne

Krevety se zeleným chřestem

Celozrnný slunečnicový chléb

Video: Skvostný grilovaný ananas, plněný vepřovým a opletený vykřupanou slaninou

Božsky čokoládový dort ze 3 ingrediencí a kompletně bez mouky

Pistáciový chlebíček z cukety

Podzimní pečená jablka s ovocem a šlehačkou