Sýrové tyčinky s česnekovým dipem

Vánoce mámě úspěšně za sebou a nyní je potřeba chystat se pomalu na Silvestra, promýšlet, co za dobrůtky k vínu apod. My letos určitě nevynecháme velmi jednoduché sýrové twistry s česnekovým pikantním dipem. Jsou vynikající, vždycky se po nich jen zapráší a potěší snad každého hosta.

Cucinare con amore

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

Ingredience pro cca 4 osoby:

  • listové těsto, ideálně již rozválené
  • ricotta
  • 1 rozšlehané vejce
  • nahrubo nastrouhaný parmazán
  • sůl
  • pepř
  • 2 palice česneku
  • 300 g zakysané smetany
  • olivový olej

Postup

1

Nejprve si dáme do trouby rozpálené na 190 °C péct palice česneku. U česnekových palic pouze lehce odřízneme horní část tak, aby byl vidět syrový česnek, jinak ponecháme v celku a ani neloupeme! Celé palice lehce pokapeme olivovým olejem a dáme na dvacet minut péct. Za tuto dobu by měl krásně zezlátnout a hlavně výrazně změknout.

2

Mezitím si pomyslně rozdělíme listové těsto na dvě poloviny, jednu potřeme velmi tenkou vrstvou ricotty, lehce opepříme i osolíme, posypeme strouhaným sýrem Gran Moravia a celé přiklopíme druhou polovinou těsta. Poté už jen nakrájíme na tenké proužky, které stočíme do tvaru twistra a potřeme rozšlehaným vejce.

3

Nyní vyndáme upečený česnek a do trouby dáme péct tyčinky. Pečeme dozlatova asi deset minut.

4

Když česnek trochu zchladne, postupně vymáčkneme do mističky všechny upečené stroužky, měly by mít krémovou konzistenci. Smícháme se smetanou, dochutíme solí a pepřem. Dáme do lednice vychladit.

Poznámka

Hotové tyčinky jsou ihned po vytažení velmi křehké, takže je nechte v klidu úplně vychladnout. Poté namáčíme do česnekového dipu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Řajčatové těstoviny s modrým sýrem z jednoho hrnce

Tradiční sicilská parmiggiana

Hruškový perník

Dýňová polévka

Vláčný jablečný koláč s jogurtem

Čokoládová smoothie bowl s ledovou kávou

Zapečené lilky

Makaróny se směsí z avokáda

Domácí dýňový sirup do latté

Kakaové řezy s jablky a čokoládovou polevou

Restovaná brokolice zapékaná s paprikou, čedarem a vejci

Karbanátky z kapusty a uzeného tofu