Čočkový dhal s mungo fazolkami

Dhal je tradiční indické luštěninové jídlo, které má podobu husté aromatické polévky podávané obvykle s rýží nebo indickými plackami čapátí. Základem je většinou čočka, kterou jsem se rozhodla doplnit ještě fazolkami mungo. Jídlo je ideální během chladných dní, protože Vás zasytí a příjemně zahřeje.

Broccolicious

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

 
  • 250 g vařené hnědé čočky
  • 100 g vařených nebo naklíčených fazolek mungo
  • 4 velká rajčata (nebo 1 plechovka konzervovaných rajčat)
  • 3 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 3 řapíky celeru
  • 1 lžíce kari pasty
  • 1/2 chilli papričky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 100 ml sójové smetany

Postup

1
V hrnci si rozehřejeme olej a dáme na něj zpěnit najemno nakrájenou cibuli. K té po chvíli přidáme na kousky nakrájený řapíkatý celer a na kolečka nakrájenou mrkev a několik minut opékáme.
2
Poté přidáme na plátky nakrájený česnek, chilli papričku a kari pastu, vše promícháme a přidáme pokrájená rajčata. Zhruba 3 minuty dusíme a poté zalijeme 400 ml vody. Vaříme cca 20 minut.
3
Na závěr do dhalu zamícháme vařenou čočku a mungo fazolky, ochutíme sójovou omáčku a zjemníme a zároveň zahustíme smetanou a už necháme jen 2 minutky vše povařit.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Jahodové knedlíky s tvarohem

Horký grog mango { božkov }

Cheesecake s arašídovým máslem a čokoládovou ganachí

Jemné arašídovo – čokoládové brownies bez mouky

Domácí rohlíčky plněné tvarohem s pomerančovou příchutí

Orientální lilkové tousty

Letní osvěžení: Luxusní trojbarevná Piña Colada z mixéru

Hutné máslové řezy s čokoládovými kousky a salkem

Čokoládové cupcakes plněné slaným karamelem

Jednoduché italské plněné papriky

Tvarohový koláč z ovesných vloček, kokosu s goji

Krůtí ptáčky