Čočkový dhal s mungo fazolkami
Dhal je tradiční indické luštěninové jídlo, které má podobu husté aromatické polévky podávané obvykle s rýží nebo indickými plackami čapátí. Základem je většinou čočka, kterou jsem se rozhodla doplnit ještě fazolkami mungo. Jídlo je ideální během chladných dní, protože Vás zasytí a příjemně zahřeje.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 250 g vařené hnědé čočky
- 100 g vařených nebo naklíčených fazolek mungo
- 4 velká rajčata (nebo 1 plechovka konzervovaných rajčat)
- 3 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 3 řapíky celeru
- 1 lžíce kari pasty
- 1/2 chilli papričky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 100 ml sójové smetany