Ovesno-špaldová bábovka s mrkví, banánem a karobem
V tomto receptu mrkev opět zaručuje vláčnost buchty, takže vám vydrží klidně i několik dní, pokud ji dřív nesníte. Mrkev i banán jsou samy o sobě sladké, z čehož plyne, že není nutné přidat tolik cukru. Pokud doma nemáte karob nebo pokud ho jednoduše nemáte rádi, použijte místo něj kakao. S ním bude buchta také skvělá.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 300 g celozrnné špaldové mouky
- 100 g ovesné mouky
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 400 g zakysané smetany
- 3 vejce
- 250 ml plnotučného mléka
- 100 g třtinového cukru
- 2 na jemno nastrouhané mrkve
- 1 banán
- vanilka
- 1 lžička pomerančové kůry
- kůra a šťáva z citronu
- 1 lžíce karobu