Ovesno-špaldová bábovka s mrkví, banánem a karobem

V tomto receptu mrkev opět zaručuje vláčnost buchty, takže vám vydrží klidně i několik dní, pokud ji dřív nesníte. Mrkev i banán jsou samy o sobě sladké, z čehož plyne, že není nutné přidat tolik cukru. Pokud doma nemáte karob nebo pokud ho jednoduše nemáte rádi, použijte místo něj kakao. S ním bude buchta také skvělá.

Domi

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g ovesné mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 400 g zakysané smetany 
  • 3 vejce
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 na jemno nastrouhané mrkve
  • 1 banán
  • vanilka
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • kůra a šťáva z citronu
  • 1 lžíce karobu

Postup

1
Mouky smícháme s kypřícím práškem.
2
V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkou do pěny, přidáme zakysanou smetanu, mléko, kůru a šťávu z citronu, pomerančovou kůru a promísíme.
3
Do směsi postupně vmícháme mouku a nakonec přidáme rozmačkaný banán s nastrouhanou mrkví.
4
Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou. 2/3 těsta vlijeme do formy a do zbytku těsta vmícháme lžíci karobu. Tmavé těsto následně vlijeme na světlé. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 40 minut.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Video: Nepečený dvoubarevný cheesecake s Nutellou a Oreo sušenkami

Čokoládový pudink z tapiokových perel

Ovesná kaše Margot

Veganské čevabčiči s bramborou kaší

Bánánovo ovesné lívance

Borůvkové cupcaky s citrónovou kůrou a vanilkovým krémem

Placičky z králíka a červené řepy s dušenou mrkví

Třívrstvé kakaové řezy s jogurtem, karamelem a čokoládovou polevou

Domácí švestková povidla

Vepřové žampionové kapsy obalené do křupavého kabátku z brambor

Bílkové krekry s ořechy

Tradiční žitné perníčky