fbpx

Ovesno-špaldová bábovka s mrkví, banánem a karobem

V tomto receptu mrkev opět zaručuje vláčnost buchty, takže vám vydrží klidně i několik dní, pokud ji dřív nesníte. Mrkev i banán jsou samy o sobě sladké, z čehož plyne, že není nutné přidat tolik cukru. Pokud doma nemáte karob nebo pokud ho jednoduše nemáte rádi, použijte místo něj kakao. S ním bude buchta také skvělá.

Ovesno-špaldová bábovka s mrkví, banánem a karobem

Ingredience na 10 porcí

  • 300 g celozrnné špaldové mouky
  • 100 g ovesné mouky
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 400 g zakysané smetany 
  • 3 vejce
  • 250 ml plnotučného mléka
  • 100 g třtinového cukru
  • 2 na jemno nastrouhané mrkve
  • 1 banán
  • vanilka
  • 1 lžička pomerančové kůry
  • kůra a šťáva z citronu
  • 1 lžíce karobu

Postup

Celkový čas přípravy: 15 min

1

Mouky smícháme s kypřícím práškem.

2

V míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilkou do pěny, přidáme zakysanou smetanu, mléko, kůru a šťávu z citronu, pomerančovou kůru a promísíme.

3

Do směsi postupně vmícháme mouku a nakonec přidáme rozmačkaný banán s nastrouhanou mrkví.

4

Formu na bábovku vymažeme olejem a vysypeme moukou. 2/3 těsta vlijeme do formy a do zbytku těsta vmícháme lžíci karobu. Tmavé těsto následně vlijeme na světlé. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 40 minut.

Ovesno-špaldová bábovka s mrkví, banánem a karobem

Mohlo by vás zajímat:
Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře