Pesto z mrkvové natě
Dnes jsem si pro Vás nachystala jednoduchý, zdravý a hlavně moc dobrý recept na domácí a vyloženě jarní pesto. Stačí pár ingrediencí a doma si v cukuletu vyrobíte své vlastní pesto doslova za pár korun s výjimečnou chutí. Hlavní surovinou a hlavní ingrediencí je překvapivě mrkev... ne,ale krásně oranžová část, kterou využijete určitě jinak a lépe,ale nať. Ano nať mrkve je samozřejmě jedlá, velmi zdravá a chutná. Jako doplněk k výraznější chuti se ideální hodí konopný olej, díky němu už o přínosu pro zdravý nemůže být sporu, navíc získá intenzivnější oříškovou chuť,ale pokud doma zrovna nemáte není problém, použijte kvalitní zastudena lisovaný panenský olivový olej.
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
Ingredience na cca 250 g pesta (berte to jako odhad, není potřeba vážit, hlavním měřítkem je Vaše chuť):
- nať z jednoho svazku mrkve, ideálně farmářské nebo bio, budete tak mít nejen jistotu více vitamínů ale i lepší chuti
- cca hrst strouhaného parmazanu
- sůl
- hrst vlašských ořechů ( pro ještě jemnější chuť můžete použít kombinaci se slunečnicovými semínky nebo jen je,ale já mám raději výraznější chuť 🙂
- 1 stroužek česneku
- konopný olej (může být olivový)