Čočku přeperte a dejte vařit s vodou v poměru 1:3 na 25-30 minut. Uvařenou čočku zceďte do sítka a propláchněte.
Kořenovou zeleninu s řapíkatým celerem si nakrájejte na kostičky a dejte vařit zvlášť do osolené vody na 20 minut. Nevaříme společně s čočkou, protože by nám zeleninu celou obarvila!
Na pánvi rozehřejeme lžíci olivového oleje a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájený česnek s uvařenou zeleninou a vše společně restujeme, dokud se zelenina s cibulí dozlatova neopeče.
Obsah pánve vsypeme do čočky, kterou následně ochutíme solí, pepřem, olivovým olejem a vinným octem. Poté přidáme nakrájená cherry rajčátka a vše důkladně promícháme.
Čočku podáváme s vařenými křepelčími vajíčky (vařte max. 3 minuty).
Čočku můžete podávat jako teplý i studený salát či jako přílohu. Já jsem ji ještě doplnila čerstvým koriandrem.