Svěží ostružinová pizza s ricottou a bazalkou

Jedinečná a svěží pizza vás osvěží svou kyselkavou chutí ostružin. Italské sýry připomínají léto u moře a cibulka s bazalkou všemu dodají tu správnou tečku. Rozmazlete sebe a své blízké tímto výjimečným receptem. 🙂 Těsto na pizzu můžete použít už koupené, podle svého receptu nebo podle toho, který je zde uveden. Je to na vás. Vyzkoušet také můžete tento recept.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Těsto na korpus

  • 2 a 1/2 až 3 hrnky mouky
  • 1 zarovnaná polévková lžíce droždí
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 hrnek teplé vody
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • olivový olej navíc

Pizzová náplň

  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1/2 hrnku čerstvých ostružin, rozmačkané (můžete použít mražené ostružiny)
  • 1 hrnek strouhaného parmezánu
  • 1 hrnek nastrouhané mozzarelly nebo švýcarského sýra
  • 3/4 hrnku ricotty (můžete nahradit např. cottage sýrem)
  • 1/2 hrnku celých čerstvých ostružin
  • 1/4 hrnku nakrájené jarní cibulky
  • špetka soli
  • špetka pepře
  • 2 – 3 polévkové lžíce nasekané čerstvé bazalky

Postup

1

Ve velké míse smíchejte 2 hrnky mouky, droždí a sůl. Přidejte teplou vodu a 2 lžíce olivového oleje. Důkladně promíchejte, vařečkou nebo tyčovým mixerem. Pokud je potřeba, přidejte trošku mouky.

2

Pomocí rukou nebo mixeru hněťte těsto 6 až 7 minut.

3

Rozdělte těsto na poloviny, přikryjte utěrkou a nechte 10 minut odpočinout.

4

Dejte předehřát troubu na 230 °C a formu na pizzu vyložte pečicím papírem, ten posypejte moukou.

5

Připravte si těsto na korpus (viz výše). Pomocí prstů rozložte těsto na pečicí papír a roztáhněte ho do krajů.

6

Jednou lžící olivového oleje pokapejte těsto a prsty ho rozetřete po celé ploše, obzvláště okraje.

7

V misce pomocí vidličky rozmačkejte půl hrnku ostružin. Vidličkou vyberte dřeň (v misce nechte šťávu, tu můžete vypít) a rozetřete ji na těsto (jako byste na něj natírali omáčkou na pizzu).

8

Ostružiny na těstu posypejte strouhaným parmezánem a mozzarellou nebo švýcarským sýrem.

9

Na pizzzu umístěte kopečky ricotty pomocí lžíce. Posypejte celými ostružinami, nakrájenou jarní cibulkou, solí a pepřem.

10

Až je trouba předehřátá, dejte pizzu ve formě do trouby. Pečte 8 – 10 minut nebo dokud nezačne horní část pizzy hnědnout.

11

Vyndejte z trouby, posypejte nasekanou bazalkou, nakrájejte a podávejte .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Celozrnné bábovičky s jogurtem

Krémová polévka z kořenové zeleniny a tymiánu

Jednoduchý vrstvený jablečný koláč se skořicí

Citrónové sušenky

Kremrole

Kousky banánů ve skořicovém těstíčku – smažená pochoutka

Video: Voňavé hot cross buns – anglické bochánky s křížem vylepšené o kousky čokolády

Dýňové tolárky

Špenátové wrapy s tofu a cuketou

Mramorová bábovka

Rychlý jemný závin s makovou náplní a džemem

Květákové miniplacičky s pohankou a mozzarelou