Svěží ostružinová pizza s ricottou a bazalkou
Jedinečná a svěží pizza vás osvěží svou kyselkavou chutí ostružin. Italské sýry připomínají léto u moře a cibulka s bazalkou všemu dodají tu správnou tečku. Rozmazlete sebe a své blízké tímto výjimečným receptem. 🙂
Těsto na pizzu můžete použít už koupené, podle svého receptu nebo podle toho, který je zde uveden. Je to na vás. Vyzkoušet také můžete tento recept.

Ingredience
Těsto na korpus
- 2 a 1/2 až 3 hrnky mouky
- 1 zarovnaná polévková lžíce droždí
- 1/2 lžičky soli
- 1 hrnek teplé vody
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- olivový olej navíc
Pizzová náplň
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- 1/2 hrnku čerstvých ostružin, rozmačkané (můžete použít mražené ostružiny)
- 1 hrnek strouhaného parmezánu
- 1 hrnek nastrouhané mozzarelly nebo švýcarského sýra
- 3/4 hrnku ricotty (můžete nahradit např. cottage sýrem)
- 1/2 hrnku celých čerstvých ostružin
- 1/4 hrnku nakrájené jarní cibulky
- špetka soli
- špetka pepře
- 2 – 3 polévkové lžíce nasekané čerstvé bazalky
Postup
Ve velké míse smíchejte 2 hrnky mouky, droždí a sůl. Přidejte teplou vodu a 2 lžíce olivového oleje. Důkladně promíchejte, vařečkou nebo tyčovým mixerem. Pokud je potřeba, přidejte trošku mouky.
Pomocí rukou nebo mixeru hněťte těsto 6 až 7 minut.
Rozdělte těsto na poloviny, přikryjte utěrkou a nechte 10 minut odpočinout.
Dejte předehřát troubu na 230 °C a formu na pizzu vyložte pečicím papírem, ten posypejte moukou.
Připravte si těsto na korpus (viz výše). Pomocí prstů rozložte těsto na pečicí papír a roztáhněte ho do krajů.
Jednou lžící olivového oleje pokapejte těsto a prsty ho rozetřete po celé ploše, obzvláště okraje.
V misce pomocí vidličky rozmačkejte půl hrnku ostružin. Vidličkou vyberte dřeň (v misce nechte šťávu, tu můžete vypít) a rozetřete ji na těsto (jako byste na něj natírali omáčkou na pizzu).
Ostružiny na těstu posypejte strouhaným parmezánem a mozzarellou nebo švýcarským sýrem.
Na pizzzu umístěte kopečky ricotty pomocí lžíce. Posypejte celými ostružinami, nakrájenou jarní cibulkou, solí a pepřem.
Až je trouba předehřátá, dejte pizzu ve formě do trouby. Pečte 8 – 10 minut nebo dokud nezačne horní část pizzy hnědnout.
Vyndejte z trouby, posypejte nasekanou bazalkou, nakrájejte a podávejte .
Mohlo by vás zajímat:
bazalka domácí recepty mozzarella ostružiny pizza posezení ricotta
Zdroj: thefoodcharlatan.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře