Česnekové krutony

minimalistická kuchařka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 8 plátků toustového chleba
  • 50 ml oleje
  • 1/2 – 1 polévková lžíce sušeného česneku

Postup

1

Plátky toustového chleba nakrájíte na kostičky velikosti asi 1 x 1 cm a vložíte do velké mísy.

2

Vezmete olej (osvědčil se mi olej nalitý do malé odměrky s hubičkou) a jemně pokapete vrchní vrstvu kostiček v míse a promícháte (resp. proházíte). Opět pokapejte vrchní vrstvu a promíchejte – postup opakujte celkem 6x, případně do té doby, než vám dojde olej.

3

Kostičky vsypete na plech vyložený pečícím papírem a pečete v předem vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova 10 – 12 minut. Pro jistotu ke konci hlídejte, každá trouba peče jinak.

4

Ještě teplé vsypete do mísy a přidáte 1 rovnou polévkovou lžíci sušeného granulovaného česneku (pokud chcete opravdu česnekovou chuť, jinak dejte menší množství), důkladně promícháte a necháte vychladnout.

Poznámka

Krutony servírujte do polévky až na stole, případně je přidávejte do polévky postupně – poměrně rychle nasáknou polévkou. Pokud krutony všechny hned neupotřebíte, skladujte je v uzavřené nádobě v lednici, kde vydrží docela dlouho, pokud vám je však nechodí někdo ujídat :).

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Okurková zmrzlina

Video: Marinované vepřové kotlety, které zvládne každý

Čokoládový koláč

Nepečený borůvkový cheesecake s chia semínky

Zapečené brambory s tvarůžky

Polenta se sušenými rajčaty a olivami

Video: Lahodné čokoládové košíčky plněné smetanovým krémem s arašídovým máslem

Křehké máslové sušenky s čokoládovou náplní

Vláčný čokoládový dort s mátovým krémem a kousky čokolády

Brownies cupcakes

Houbový kuba s krupkami, bylinkami a česnekem

Veganské cupcakes s čokoládovým krémem ze silken tofu