Zelňačka
★★★★★ 0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0
Ingredience
- 1/2kg kysaného zelí
- 2 klobásy
- 1 velká cibule
- 1-2PL sladké papriky ( můžete dát i trochu pálivé )
- 2 bobkové listy
- 5 kuliček nového koření
- 1/2KL drceného kmínu
- čerstvě mletý pepř
- 3PL hladké mouky
- olej nebo sádlo
- 1,5l masového vývaru ( hovězí, uzený, ovarový )
- sůl
Postup
1
Zelí slijeme ( zdravou šťávu uchováme nebo vypijeme hned ;-) ), můžeme ho propláchnout , pokud je hodně kyselé. Vložíme do hrnce s bobkovými listy, kmínem a novým kořením a zalijeme vývarem. Vaříme skoro doměkka.
2
Mezitím na pánvi s olejem nebo sádlem orestujeme cibuli a nakrájenou klobásu, zasypeme moukou a upražíme řidší jíšku. Nakonec vsypeme papriku, promícháme a odstavíme. Necháme směs zchladnout. Tuto směs vmícháme do zelí, dochutíme solí a pepřem a provaříme ještě alespoň 15 minut.
3
Ještě dodatek ... pokud chcete uvařit zelňačku s brambory, vždy je vařte zvlášť, nikoliv se zelím. V kysaném zelí brambory nikdy nezměknou ;-)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}