Zelňačka

V kuchyni vždy otevřeno

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1/2kg kysaného zelí
  • 2 klobásy
  • 1 velká cibule
  • 1-2PL sladké papriky ( můžete dát i trochu pálivé )
  • 2 bobkové listy
  • 5 kuliček nového koření
  • 1/2KL drceného kmínu
  • čerstvě mletý pepř
  • 3PL hladké mouky
  • olej nebo sádlo
  • 1,5l masového vývaru ( hovězí, uzený, ovarový )
  • sůl

Postup

1

Zelí slijeme ( zdravou šťávu uchováme nebo vypijeme hned ;-) ), můžeme ho propláchnout , pokud je hodně kyselé. Vložíme do hrnce s bobkovými listy, kmínem a novým kořením a zalijeme vývarem. Vaříme skoro doměkka.

2

Mezitím na pánvi s olejem nebo sádlem orestujeme cibuli a nakrájenou klobásu, zasypeme moukou a upražíme řidší jíšku. Nakonec vsypeme papriku, promícháme a odstavíme. Necháme směs zchladnout. Tuto směs vmícháme do zelí, dochutíme solí a pepřem a provaříme ještě alespoň 15 minut.

3

Ještě dodatek ... pokud chcete uvařit zelňačku s brambory, vždy je vařte zvlášť, nikoliv se zelím. V kysaném zelí brambory nikdy nezměknou ;-)

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Čokoládové řezy s karamelem, čokoládovými kousky a ořechy

Těstoviny s masovými kuličkami

Vymazlený domácí kečup s 5 druhy koření

Vánoční mandlové koláčky s čokoládovým krémem

Kuřecí stripsy

Kuřecí nugetky s medem a česnekem

Koblihy plněné tvarohovým krémem

Tečkovaný cheesecake

Domácí ravioli plněné ricottou a špenátem

Placičky z kořenové zeleniny a řepovo-jablečné pyré

Domácí proteinové müsli tyčinky

Pikantní květákové jednohubky ve vypečené krustičce