Jemný citrónový dort s pudinkem

Dokonalý dort k odpolední kávě. Těsto je velmi vláčné a díky pudinku není vůbec suché. Posypte kousek dortu trochou moučkového cukru a podávejte ještě teplé!

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Korpus

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 1/2 lžičky kypřícího prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 3/4 hrnku krupicového cukru
  • 2/3 hrnku másla
  • 2 vejce
  • 1 1/2 lžičky vanilky
  • 1 1/4 hrnku mléka

Pudink

  • 2 balíčky citronového pudinku
  • + ingredience dle balíčku
  • trochu moučkového cukru na zdobení

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Formu o velikosti 20 x 30 cm vymažte a vyložte dno pečícím papírem.

3

Smíchejte mouku, kypřící prášek a sůl. Dejte bokem a v druhé míse vyšlehejte máslo s cukrem do pěny. Přidejte vejce, vanilku a nakonec moučnou směs společně s mlékem.

4

Pořádně promíchejte do hladkého těsta a vlijte jej do formy.

5

Uvařte pudink a zalijte jím těsto ve formě.

6

Dejte péct na 30 až 35 minut. Podávejte teplé .

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lahodná italská brioška – hospodárná, přitom luxusní dobrota

Nepečený piškotový dort s citrónovou náplní

Video: Květák zapečený pod sýrovo-brokolicovou omáčkou podle Jamie Olivera

Cupcakes

Celozrnný hrnkový knedlík ze špaldové mouky

Dýňové cupcakes s banánovým krémem

Čokoládový dort

Borůvkové cupcaky s citrónovou kůrou a vanilkovým krémem

Okurkový salát s mangem a černým sezamem

Smažené sajgonky (jarní závitky)

Třešňový clafoutis

Pečený losos se špenátem