Smažené uzlové koblížky z tvarohového těsta

Připravte si domácí koblížky ve tvaru malých uzlíků z jemného těsta s tvarohem. Hodí se jako sladká snídaně či vytvoří příjemný doplněk na svátečním stolu :).
  • Doba přípravy: 1h + čas na kynutí

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Nechte všechny suroviny aspoň hodinu na pokojové teplotě. Vlažné mléko, cukr a droždí smíchejte a nechte 5 minut stát. Poté přidejte žloutky, tvaroh, rozpuštěné máslo a prosátou mouku se solí. Promíchejte a hněťte přibližně 10 minut, dokud není těsto hladké a viskózní. Těsto dejte na teplé místo a nechte přibližně hodinu kynout. Poté těsto velmi lehce rozválejte na tlustou placku, ze které ukrajujte tenčí proužky.

Smažené uzlové koblížky z tvarohového těsta

Krok 2

Z každého proužku zamotejte menší uzel, popř. můžete zvolit jiný tvar. Rozehřejte olej v hrnci a postupně do něj vkládejte kousky těsta. Smažte z obou stran dozlatova a pokládejte na talíř vyložený papírovou utěrkou.

Smažené uzlové koblížky z tvarohového těsta

Krok 3

Posypejte moučkovým cukrem a strouhanou citrónovou kůrou. Nechte lehce vychladnout a podávejte.

Smažené uzlové koblížky z tvarohového těsta

Ingredience

  • 500 g hladké mouky (proseté)
  • 150 ml mléka, vlažného
  • 20 g cukru
  • 1 sáček sušeného droždí
  • 3 žloutky
  • 25 g másla, rozpuštěného
  • 120 g čerstvého tvarohu
  • špetka soli
  • moučkový cukru
  • olej na smažení
  • citrónová kůra (volitelné)
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Snadný čokoládový dort – rozplývá se na jazyku a čokoládou nešetří

Nepečené čokoládové řezy s vlašskými ořechy do 30 minut

Video: Zdravé nepečené Brownies z datlí

Velikonoční beránek bez lepku

Video: Raw cuketové špagety Alfredo z piniových oříšků

Výborný smetanový želé dezert: Pedrocotta

Špenátovo-lučinové košíčky

Thajské zelené kuřecí kari

Dokonalý máslový krém na cupcaky i zdobení

Jemná fazolová polévka

Čokoládovo-cuketová buchta

Ovoce zapečené s vločkami a kokosem