Postup
Krok 1
Nechte všechny suroviny aspoň hodinu na pokojové teplotě. Vlažné mléko, cukr a droždí smíchejte a nechte 5 minut stát. Poté přidejte žloutky, tvaroh, rozpuštěné máslo a prosátou mouku se solí. Promíchejte a hněťte přibližně 10 minut, dokud není těsto hladké a viskózní. Těsto dejte na teplé místo a nechte přibližně hodinu kynout. Poté těsto velmi lehce rozválejte na tlustou placku, ze které ukrajujte tenčí proužky.

Krok 2
Z každého proužku zamotejte menší uzel, popř. můžete zvolit jiný tvar. Rozehřejte olej v hrnci a postupně do něj vkládejte kousky těsta. Smažte z obou stran dozlatova a pokládejte na talíř vyložený papírovou utěrkou.

Krok 3
Posypejte moučkovým cukrem a strouhanou citrónovou kůrou. Nechte lehce vychladnout a podávejte.
