Smažené uzlové koblížky z tvarohového těsta
Připravte si domácí koblížky ve tvaru malých uzlíků z jemného těsta s tvarohem. Hodí se jako sladká snídaně či vytvoří příjemný doplněk na svátečním stolu :).
- Doba přípravy: 1h + čas na kynutí

Ingredience
- 500 g hladké mouky (proseté)
- 150 ml mléka, vlažného
- 20 g cukru
- 1 sáček sušeného droždí
- 3 žloutky
- 25 g másla, rozpuštěného
- 120 g čerstvého tvarohu
- špetka soli
- moučkový cukru
- olej na smažení
- citrónová kůra (volitelné)
Postup
Krok 1
Nechte všechny suroviny aspoň hodinu na pokojové teplotě. Vlažné mléko, cukr a droždí smíchejte a nechte 5 minut stát. Poté přidejte žloutky, tvaroh, rozpuštěné máslo a prosátou mouku se solí. Promíchejte a hněťte přibližně 10 minut, dokud není těsto hladké a viskózní. Těsto dejte na teplé místo a nechte přibližně hodinu kynout. Poté těsto velmi lehce rozválejte na tlustou placku, ze které ukrajujte tenčí proužky.
Krok 2
Z každého proužku zamotejte menší uzel, popř. můžete zvolit jiný tvar. Rozehřejte olej v hrnci a postupně do něj vkládejte kousky těsta. Smažte z obou stran dozlatova a pokládejte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
Krok 3
Posypejte moučkovým cukrem a strouhanou citrónovou kůrou. Nechte lehce vychladnout a podávejte.
Mohlo by vás zajímat:
kynuté těsto sladké pečivo sladké recepty tvaroh Vegetariánské
Zdroj: www.coolinarika.com
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře