5 tipů na ZDRAVOU VEČEŘI
Hledáte recept na zdravou večeři? Máme tu pro vás 5 receptů, které zvládne každý a hlavně si vážně pochutnáte! :) Tak kterou si uděláte dnes?

Ingredience na 2 porce
1. Batáty s dýní hokaido, slaninou a sýrem
Ingredience:
- 5 batátů
- 1 menší dýně hokaido (nebo jiná sezonní dýně)
- 1 lilek
- 2 lžíce másla ghí nebo kokosového oleje
- 10 plátků slaniny
- sůl podle chuti
- sušený česnek na posypání
- 200 g strouhaného eidamu
Postup: Batáty nakrájíme na kostky, dýni na pásky široké asi 3cm, lilek na kolečka. Máslo ghí nebo kokosový olej dáme do zapékací misky, na něj navršíme batáty, dýni a lilek a navrch poklademe plátky slaniny. Osolíme a posypeme sušeným česnekem. Pečeme 20 minut při teplotě 220 °C. Potom posypeme sýrem a necháme ještě 10 minut dopéct.
2. Dušený lilek s cuketou, chřestem a sýrem
Ingredience:
- 1 lilek
- 1 cuketa
- 5 výhonků chřestu
- sůl podle chuti
- 5 lžic másla ghí
- 200 g parmezánu
Postup: Lilek, cuketu a chřest nakrájíme, osolíme a při teplotě 180 °C pečeme asi 15 minut na másle ghí. Několik minut před dokončením posypeme strouhaným parmezánem a dopečeme, dokud se sýr nerozehřeje.
3. Ryba na přírodní způsob s čerstvým salátem
Ingredience:
- 300 g mořské nebo sladkovodní ryby
- 2 lžíce másla ghí
- sůl a koření podle chuti (kari, červená paprika, pepř, sušený česnek, tymián..)
- 200 g hlávkového salátu
- 1 rajče
- 1 avokádo
- kokosový olej
Postup: Rybu z obou stran opečeme na másle ghí. Osolíme a okořeníme podle chuti. Do misky vložíme pokrájený salát, rajče, avokádo a dochutíme kokosovým olejem.
4. Růžičková kapusta a brokolice se slaninou
Ingredience:
- 200 g růžičkové kapusty
- 150 g brokolice
- 100 g slaniny nakrájené na plátky
- 3 lžíce másla ghí
- 100 g strouhaného tvrdého sýra
Postup: Do zapékací misky vložíme nakrájenou kapustu a brokolici, přidáme slaninu a máslo ghí. Pečeme 20 minut při teplotě 180 °C. V případě potřeby podlijeme vlažnou vodou. Nakonec posypeme sýrem a pečeme ještě 10 minut.
5. Okurkové jednohubky s tuňákem
Ingredience:
- 1 vařené vejce
- 1 a ½ polévkové lžíce bílého jogurtu
- 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji
- 1 stroužek česneku
- sůl
- pepř
- papriku na ozdobení
- 1 – 2 salátové okurky
Postup: Vejce nakrájíme na malé kousíčky a smícháme s tuňákem. Olej z plechovky necháme vytéct ven, ať není směs moc mastná. Prolisujeme do směsi oloupaný česnek, přidáme jogurt, sůl a pepř dle chuti. Okurku nakrájíme na silnější kolečka, poslouží nám jako základ jednohubky místo pečiva a pomazánku na ni namažeme. Ozdobit můžeme kouskem papriky, nebo rajčátkem.
Postup
Celkový čas přípravy: 20 min
Mohlo by vás zajímat:
batáty chřest cuketa dýně ghí hokaido kapusta lilek ryba salát slanina sýr večeře zdravá večeře zdravé jídlo Cuketa Dýně Fitness a zdravé Hlavní jídla Ryby
Hodnocení a komentáře
Přihlašte se pro přidání komentáře