5 tipů na ZDRAVOU VEČEŘI

Hledáte recept na zdravou večeři? Máme tu pro vás 5 receptů, které zvládne každý a hlavně si vážně pochutnáte! :) Tak kterou si uděláte dnes?

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 1

Ingredience

1. Batáty s dýní hokaido, slaninou a sýrem

Ingredience:

  • 5 batátů
  • 1 menší dýně hokaido (nebo jiná sezonní dýně)
  • 1 lilek
  • 2 lžíce másla ghí nebo kokosového oleje
  • 10 plátků slaniny
  • sůl podle chuti
  • sušený česnek na posypání
  • 200 g strouhaného eidamu

Postup: Batáty nakrájíme na kostky, dýni na pásky široké asi 3cm, lilek na kolečka. Máslo ghí nebo kokosový olej dáme do zapékací misky, na něj navršíme batáty, dýni a lilek a navrch poklademe plátky slaniny. Osolíme a posypeme sušeným česnekem. Pečeme 20 minut při teplotě 220 °C. Potom posypeme sýrem a necháme ještě 10 minut dopéct.

 

2. Dušený lilek s cuketou, chřestem a sýrem

Ingredience:

  • 1 lilek
  • 1 cuketa
  • 5 výhonků chřestu
  • sůl podle chuti
  • 5 lžic másla ghí
  • 200 g parmezánu

Postup: Lilek, cuketu a chřest nakrájíme, osolíme a při teplotě 180 °C pečeme asi 15 minut na másle ghí. Několik minut před dokončením posypeme strouhaným parmezánem a dopečeme, dokud se sýr nerozehřeje.

 

3. Ryba na přírodní způsob s čerstvým salátem

Ingredience:

  • 300 g mořské nebo sladkovodní ryby
  • 2 lžíce másla ghí
  • sůl a koření podle chuti (kari, červená paprika, pepř, sušený česnek, tymián..)
  • 200 g hlávkového salátu
  • 1 rajče
  • 1 avokádo
  • kokosový olej

Postup: Rybu z obou stran opečeme na másle ghí. Osolíme a okořeníme podle chuti. Do misky vložíme pokrájený salát, rajče, avokádo a dochutíme kokosovým olejem.

 

4. Růžičková kapusta a brokolice se slaninou

Ingredience:

  • 200 g růžičkové kapusty
  • 150 g brokolice
  • 100 g slaniny nakrájené na plátky
  • 3 lžíce másla ghí
  • 100 g strouhaného tvrdého sýra

Postup: Do zapékací misky vložíme nakrájenou kapustu a brokolici, přidáme slaninu a máslo ghí. Pečeme 20 minut při teplotě 180 °C. V případě potřeby podlijeme vlažnou vodou. Nakonec posypeme sýrem a pečeme ještě 10 minut.

 

5. Okurkové jednohubky s tuňákem

Ingredience:

  • 1 vařené vejce
  • 1 a ½ polévkové lžíce bílého jogurtu
  • 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji
  • 1 stroužek česneku
  • sůl
  • pepř
  • papriku na ozdobení
  • 1 – 2 salátové okurky

Postup: Vejce nakrájíme na malé kousíčky a smícháme s tuňákem. Olej z plechovky necháme vytéct ven, ať není směs moc mastná. Prolisujeme do směsi oloupaný česnek, přidáme jogurt, sůl a pepř dle chuti. Okurku nakrájíme na silnější kolečka, poslouží nám jako základ jednohubky místo pečiva a pomazánku na ni namažeme. Ozdobit můžeme kouskem papriky, nebo rajčátkem.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Cuketové špagety

Svíčková omáčka bez mouky

Celozrnný toastový chléb

Perník | rychlý recept | bezlepkový a veganský

Karamelový tvarohový koláč se švestkami a ořechy

Zeleninové karí se sambalem

Borůvkový chlebíček

Borůvkové muffiny

Horké jablko s kardamonem, skořicí a hřebíčkem

Video: Extra čokoládová roláda se šlehačkou

Video: Snadné a rychlé sýrové muffiny ideální na svačinu

dynova polevka

Dýňová polévka