Špagetová hnízda z muffinového plechu

Ta věčná, nezodpovězená otázka – co dělat se zbytkem špaget? Dnes pro vás máme odpověď. Udělejte rychlá špagetová “hnízda”. Skvělé jako zobání k televizi, či originální příloha k masu.

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Špagety

  • 4 hrnky vařených špaget
  • 1/3 hrnku rozpuštěného másla
  • 2 velká vejce
  • 1/2 hrnku strouhaného parmazánu

Omáčka

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 500 g párečků
  • 1/2 lžičky sušené bazalky
  • 1/2 lžičky sušeného česneku
  • 1/2 lžičky sušené cibule
  • 1/2 lžičky mleté červené papriky
  • 1/2 lžičky soli
  • špetka pepře
  • 450 g čisté rajčatové omáčky
  • 1 hrnek strouhaného eidamu (či jiného sýru)

Postup

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Smíchejte špagety s máslem.

3

V míse rozšlehejte vejce, přidejte parmazán a zamíchejte. Směs nalijte na špagety s máslem, dobře promíchejte.

4

Muffinový plech či košíčky vytřete máslem a rozdělte do nich špagety. Lehce je natlačte na dno.

5

Na omáčku rozehřejte olej na pánvi a poté lehce orestujte párečky s kořením. Přidejte rajčatovou omáčku a za stálého míchání nechte 10 minut lehce vařit.

6

Na každý muffin dejte omáčku, posypte eidamem a pečte přibližně 30 minut, nebo dokud nebude sýr lehce nahnědlý.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Segedýnská cizrna

Těsto na pizzu jen ze 2 ingrediencí

Opékané česnekové brambory s parmazánem

Spirálový zeleninový koláč

Rychlé pečené zelné kroužky s česnekem

Ostružinová bublanina

Domácí smetanová zmrzlina s jahodovým džemem a piškotky + Videorecept

Kakaové sušenky

Snadné banánovo-ovesné sušenky

Jahodový cheesecake – mražená osvěžující dobrota

Rebarborový džem

Trhanec se sušenými švestkami a mákem