Čokoládové kostky s mořskou solí ze 4 ingrediencí

Divili jste se, proč se do dezertů přidává špetka soli? Sůl totiž v menším množství neosolí, ale pomáhá k tomu, že zvýrazní všechny ostatní chutě. V tomto receptu se používá v takovém poměru, aby čokoládové kostky byly ještě čokoládovější. Tuto světově proslulou sladkost si navíc připravíte za 11 minut a to jen s použitím čtyř běžných ingrediencí.

Redakce

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

Postup

1

Připravíme si čtvercovou zapékací misku a vyplníme ji hliníkovou fólií nebo pečícím papírem.

2

Ve středně velkém hrnci rozpustíme čokoládu a spojíme ji s kondenzovaným mlékem. Mícháme dokud vše není rozpuštěné a hladké. Přimícháme vanilkový extrakt a sůl.

3

Směs nalijeme do pekáče a dáme chladnout minimálně na 2 hodiny. Po vychladnutí nakrájíme na malé kostky a podáváme.

Poznámka

Na chladnoucí směs můžeme nasypat mořskou sůl. Vznikne nám tak chuťově výraznější kombinace.
Nebo můžeme do směsi přimíchat i oříšky. Hodí se kešu, pistácie nebo třeba mandle.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}