Dietní krémový dezert, který budete mít hotový doslova raz dva – ve dvou krocích. Při jeho vychutnávání se nebudete muset dívat na kopu špinavého nádobí, protože vám vystačí jen mixér. Oproti kupovaným pudinkům navíc obsahuje kvalitní tuky i cukry, které jsou zdraví prospěšné. 🙂
Ingredience
- 1 zralé avokádo (vypeckované)
- 6-10 datlí – záleží na velikosti, s 8 datlemi ovšem těžko uděláte chybu, pokud jsou suché, doporučujeme je předem namočit
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 4 vrchovaté lžíce holandského kakaa. Doporučujeme použít kakao, které nemá snížení obsah tuku, protože takové má mnohem lůahodnější chuť.
- ½ hrnku vody
Postup
Krok 1
Všechny ingredience vyjma vody dáme do mixéru a mixujeme.
Krok 2
Postupně přiléváme vodu a to tak dlouho, dokud hmota nepřipomíná texturu pudinku. Jednou za čas mixér zastavíme a stěrkou ze stran setřeme veškerý pudink, aby se rozmixovaly všechny hrudky.
Tipy
Namísto datlí můžete použít rozinky. Popřípadě můžeme rozinky i datle úplně vynechat a použít med nebo stévii.