Pečené batátové hranolky s kořením

Také máte rádi hranolky, ale zároveň chcete udržovat krásnou postavu a nezatěžovat tolik trávení? Vyzkoušejte recept, který vytvoří skvěle křupavé hranolky, ovšem bez smažení a bez nezměrného množství tuku. Tyto hranolky jsou trochu sladší, jelikož jsou z bátátů. Rozhodně se není třeba bát, vyzkoušejte a určitě si je zamilujete.
  • Čas vaření: 1h
  • Porce: 4

Janetta

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem. Omyjte a oloupejte batáty, odkrojte konce a nakrájejte je na hranolky o tloušťce přibližně 6 mm. Vsypte je do mísy společně s kukuřičným škrobem a promíchejte. Poté přilijte olej a koření dle chuti.

Pečené batátové hranolky s kořením

Krok 2

Naskládejte hranolky na plech s malými mezerami mezi nimi. Pečte přibližně 15 minut, poté plech otočte a pečte dalších 10 až 15 minut.

Pečené batátové hranolky s kořením

Krok 3

Vypněte troubu a nechte plech s hranolkami ještě půl hodiny uvnitř. Takto dosáhnete ještě křupavějších hranolek, než kdybyste je vyndali z trouby hned. Podávejte s kečupem, hořčicí či oblíbeným dipem.

Pečené batátové hranolky s kořením

Ingredience

  • batáty – přibližně 1 ks na osobu
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu na 1 batát
  • 1 lžíce olivového oleje na 1 batát
  • koření – sůl, kajenský pepř, kari, česnek – cokoli, co máte rádi
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Fit třívrstvý koláč s jahodami, rebarborou a krémem

Video: Lahodný krémový tiramisu cheesecake

Orzo Carbonara s křupavým prosciuttem a burratou

Anklbens z cukety

Česnekové krutony

Tvarohová žemlovka s banány

Krevetové krekry

Telecí vývar

Kuřecí směs s ořechy a kozím sýrem

Kakaové sušenky s vanilkou a malinovým džemem

Pikantní kuřecí stehýnka obalená ve slanině

Švestkové chutney