fbpx

Pečené batátové hranolky s kořením

Také máte rádi hranolky, ale zároveň chcete udržovat krásnou postavu a nezatěžovat tolik trávení? Vyzkoušejte recept, který vytvoří skvěle křupavé hranolky, ovšem bez smažení a bez nezměrného množství tuku. Tyto hranolky jsou trochu sladší, jelikož jsou z bátátů. Rozhodně se není třeba bát, vyzkoušejte a určitě si je zamilujete.

  • Čas vaření: 1h
  • Porce: 4
Recept na pečené hranolky

Ingredience

  • batáty – přibližně 1 ks na osobu
  • 2 lžičky kukuřičného škrobu na 1 batát
  • 1 lžíce olivového oleje na 1 batát
  • koření – sůl, kajenský pepř, kari, česnek – cokoli, co máte rádi

Postup

Krok 1

Předehřejte troubu na 200 °C. Plech vyložte pečícím papírem. Omyjte a oloupejte batáty, odkrojte konce a nakrájejte je na hranolky o tloušťce přibližně 6 mm. Vsypte je do mísy společně s kukuřičným škrobem a promíchejte. Poté přilijte olej a koření dle chuti.

Baked-Crispy-Sweet-Potato-Fries.-Easy-cheap.-sallysbakingaddiction.com-8Krok 2

Naskládejte hranolky na plech s malými mezerami mezi nimi. Pečte přibližně 15 minut, poté plech otočte a pečte dalších 10 až 15 minut.

Baked-Crispy-Sweet-Potato-Fries.-Easy-cheap.-sallysbakingaddiction.com-11Krok 3

Vypněte troubu a nechte plech s hranolkami ještě půl hodiny uvnitř. Takto dosáhnete ještě křupavějších hranolek, než kdybyste je vyndali z trouby hned. Podávejte s kečupem, hořčicí či oblíbeným dipem.

Baked-Crispy-Sweet-Potato-Fries.-Easy-cheap.-sallysbakingaddiction.com-4

Mohlo by vás zajímat:
hranolky slané recepty snadné recepty Přílohy

Zdroj: sallysbakingaddiction.com

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře