Květákový nákyp s balkánským sýrem

Květákový nákyp je chutný teplý i studený. Můžete ho podávat samotný jako svačinu nebo s vařenými bramborami jako oběd či večeři.

minimalistická kuchařka

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 600 g květáku
  • 150 g balkánského sýra
  • 4 vejce
  • 1 kávová lžička soli
  • 50 g pšeničných klíčků (6 rovných polévkových lžic)
  • pažitka (nemusí být)
  • kousek másla na vymazání formy
  • 1 vrchovatá polévková lžíce pšeničných klíčků na vysypání formy

Postup

1

Očištěnou hlavu květáku vložíte do osolené vroucí vody a vaříte 10 minut.
Květák necháte okapat, trochu zchladnout a pak posekáte nožem na drobné kousky.

2

Oddělíte žloutky od bílků. Sýr nastrouháte nahrubo.

3

Posekaný květák smícháte s osolenými žloutky, pšeničnými klíčky a případně i pažitkou.

4

Zapékací formu si vymažete máslem a vysypete pšeničnými klíčky.

5

Z bílků si ušleháte tuhý sníh, který zlehka zapracujete do květákové hmoty.

6

Hmotu přesunete do vymazané formy a povrch nákypu jen zlehka zarovnáte.

7

Vložíte do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečete cca 30 minut, dokud okraje nákypu nezezlátnou.

Poznámka

Pokud nahradíte pšeničné klíčky např. pohankovými vločkami, je recept vhodný pro bezlepkovou dietu a candida dietu fáze III.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Lilkové hamburgery s avokádovou majonézou

Pikantní sojové nudličky

Jednoduchý mrkvový salát

Dýňová polévka s červenou čočkou a kokosovým mlékem

Brownies z červené řepy a kokosového másla bez mouky slazené jen stévií

Extra sladké mandlové mléko – vylepšený recept

Oreo cupcakes

Salátové rolky s kroupami a cuketou

Recept na svěží avokádový hummus ve 2 krocích

Cizrnovo batátové kari (nejen) z pomalého hrnce

Ovocný salát s krémovým sýrem a šlehačkou

Květák pečený v troubě