fbpx

Dýňový chlebíček

Dýňový chlebíček

Ingredience na 10 porcí

 

  • 1h dýňového pyré (dužiny z upečené dýně)
  • 1h špaldové celozrnné mouky
  • 1h ovesných vloček hrubě nasekaných
  • ½ h vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 1/2 h medu
  • 1/4 h javorového sirupu
  • 1/3 h oleje (dávám kokosový)
  • 2 lžičky vinného kamene
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli

 

Postup

Celkový čas přípravy: 120 min

1

Nejdříve si připravte dýňové pyré. Dýni rozpulte, dejte rozkrojenou plochou na plech a upečte při 200°C do měkka. Trvá to přibližně 20-30min. Nechte vychladnout a vydlabejte dužinu.

Dýňový chlebíček
2

Suché ingredience, tedy mouku, ovesné vločky (můžete je ponechat i celé, záleží na vás, já dávám půl namletých a půl celých), sůl, skořici a vinný kámen smíchejte.

Dýňový chlebíček
3

V jiné míse vyšlehejte vejce do pěny, pomalu přidejte med, sirup, olej a nakonec dýňové pyré, resp. dužinu. Spojte se suchou směsí a nakonec nasypte ořechy. Vlijte do formy na biskupský chlebíček, posypte vločkami a ořechy a pečte při 175°C asi hodinu.

Mohlo by vás zajímat:
Dýně Fitness a zdravé Vegetariánské

Hodnocení a komentáře

pro přidání komentáře