Dýňový chlebíček

Tyna

Autor

0.0/5
Počet lidí, kteří přidali do oblíbených: 0

Ingredience

  • 1h dýňového pyré (dužiny z upečené dýně)
  • 1h špaldové celozrnné mouky
  • 1h ovesných vloček hrubě nasekaných
  • ½ h vlašských ořechů
  • 2 vejce
  • 1/2 h medu
  • 1/4 h javorového sirupu
  • 1/3 h oleje (dávám kokosový)
  • 2 lžičky vinného kamene
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli

Postup

1

Nejdříve si připravte dýňové pyré. Dýni rozpulte, dejte rozkrojenou plochou na plech a upečte při 200°C do měkka. Trvá to přibližně 20-30min. Nechte vychladnout a vydlabejte dužinu.

2

Suché ingredience, tedy mouku, ovesné vločky (můžete je ponechat i celé, záleží na vás, já dávám půl namletých a půl celých), sůl, skořici a vinný kámen smíchejte.

3

V jiné míse vyšlehejte vejce do pěny, pomalu přidejte med, sirup, olej a nakonec dýňové pyré, resp. dužinu. Spojte se suchou směsí a nakonec nasypte ořechy. Vlijte do formy na biskupský chlebíček, posypte vločkami a ořechy a pečte při 175°C asi hodinu.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tisk
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Masové kuličky s omáčkou – výborné k bramborové kaši

Domácí pohankové nudle bez válení

Pórková pomazánka se sýrem a jablky

Mrkvová buchta s opilými rozinkami a kakaovým tvarohem

Lososové teriyaki

Video: Originální japonský burger z rýžového bochánku a smaženého kuřecího masa

Shakshuka – pánev plná rajčat, paprik a vajíček

Slané bezlepkové vafle z dýně hokaido

Vanilková roláda s jahodovým džemem a krémovou náplní

Jahodový crumble plný zdraví

Celozrnné řepové placky s uzeným pstruhem a koriandrem

Slaný koláč s brokolicí a modrým sýrem